Lucrările de la Casa Nanu Muscel din Piaţa Romană, OPRITE de ministrul CulturiiMinistrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a solicitat joi Direcţiei de Cultură Bucureşti oprirea lucrărilor de la Casa Nanu Muscel din Piaţa Romană nr. 7, din cauza mai multor probleme. 

"S-au realizat o serie de interventii fara aviz: 1. Demontarea planseelor de lemn si refacerea acestora din beton armat cu camasuiri la interior; 2. Realizarea de spaleti centrali; Interventii pe finisaje interioare, demontarea decoratiilor originale fara mentiunea procedurii si metodologiei de interventie; 4. Alte elemente originale disparute, rame de usi, tamplarii, scarile de marmura de la intrare si marchiza. In urma inspectiei Directiei de Cultura Bucuresti s-a constatat ca lucrarile executate nu respecta prevederile avizului. Lucrarile efectuate in prezent maltrateaza monumentul istoric. Lipsa constructorilor avizati de Ministerul Culturii in domeniul restaurarii monumentelor istorice se reflecta de asemenea in acest fapt", precizează Alexandrescu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ministrului Culturii, "au fost instiintate organele competente de control, Inspectoratul de Stat in Constructii si Politia din cadrul DGPLC din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti pentru oprirea santierului si completarea documentatiei in felul mentionat anterior (expertiza tehnica noua si proiect tehnic de restaurare pentru monumente istorice)".

"Imobilul este monument istoric, inscris in LMI cu urmatorul cod B-II-m-B-21064", mai precizează Vlad Alexandrescu.

Potrivit site-ului romaniacurata.ro, Academia de Studii Economice a anuntat in iulie 2015 ca a inceput lucrarile de consolidare si restaurare a Casei Nanu Muscel, proiectul, avizat de Primaria Capitalei, prevazand si construirea unei cladiri de 7 etaje lipita de cladirea ASE, imobil ce va fi folosit pentru invatamant si cercetare.

Etichete: casa nanu muscel, lucrari oprite, ministrul Culturii, Piaţa Romană, Sectorul 1, Vlad Alexandrescu

0/2 COMENTARII
HTU
01 Apr 18:59
+0
VOTURI
-0
ASA SE DISTRUGE TRECUTUL BUCURESTIULUI......
kilo
31 Mar 22:22
+0
VOTURI
-0
ma mir ca au facut ceva bun, dar nu inteleg cine le-a dat aviz de prima data pentru a construi cladirea de sticla din spatele casei. Este totusi o zona cu o arhitectura speciala si ar trebui sa se construiasca tinand cont si de ce este in jur.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE