Lucrările de pe Bd. Pipera nemulțumesc locuitorii. Sute de plângeri la PrimărieOamenii care locuiesc pe bulevardul Pipera sunt nemulțumiți de șantierul format pe strada lor, dar și de perspectiva că vor locui pe un nou DN1.

Lucrarile de pe Bd. Pipera nemultumesc locuitorii. Sute de plangeri la Primarie
Lucrările de pe Bd. Pipera nemulțumesc locuitorii. Sute de plângeri la Primărie
Foto: skyscrapercity.com

Bulevardul Pipera din nordul Bucureştiului ar putea deveni un nou DN1. Va avea două benzi pe sens şi limita de viteză va creşte până la 70 de kilometri pe oră. O veste bună pentru şoferii care au drum pe acolo, dar proastă pentru localnicii din zonă, nemultumiţi de şantierul de la uşa lor. Au depus sute de plângeri, dar Primăria nu renunţă la proiectul pentru care Uniunea Europeană a dat peste 20 de milioane de euro, informează Digi24.ro.

Artera va trece însă prin mijlocul a două cartiere rezidenţiale. Locatarii nici nu vor să audă de proiectul care ar urma să le spulbere liniştea pe care şi-au dorit-o atunci când s-au mutat. Aproape 200 de plângeri au fost depuse la primărie. Foarte mult îi nemulţumeşte şi faptul că pe aproape toată lungimea drumul vor fi montate parapete de beton care să separe sensurile de mers.

„Toţi aceşti parapeţi care separă cele două sensuri vor interzice şi vor obliga foarte mulţi dintre locatarii acestei zone să ocolească 2, 4, 6 kilometri pe străduţe înguste, rezidenţiale, unde maşinile sunt parcate. Vrem să fie ca şi până acum, să putem să o luăm la stânga, la dreapta, unde vrem", spune un locuitor din zonă.

În ciuda tuturor reclamaţiilor Primăria Voluntari nu are de gând să renunţe la proiect. Datorită noii infrastructuri rutiere, traficul va fi fluidizat, viteza de circulaţie va creşte, iar durata de tranzit a oraşului se va reduce, lucru ce va aduce o economie de timp care va avea efect direct şi asupra facilitării mobilităţii populaţiei şi mărfurilor.

Şi şoferii cer de ani buni o şosea de mare viteză: „Era nevoie. Se făceau nişte ambuteiaje mari, mai ales până în calea ferată."

Lucrările vor costa 89 de milioane de lei, bani care provin în proporţie de 98% din fonduri europene. Şoseaua cu patru benzi ar trebui să fie gata în trei ani.

Etichete: Bulevardul Pipera, lucrări, şantier

0/1 COMENTARII
Vasile
02 aug 16:31
+0
VOTURI
-0
Un primar cretin care nu vrea sa plece la Jilava

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE