Lucrările de reabilitare de la Podul Ostrov, FINALIZATE cu 3 luni mai devreme GALERIE FOTOLucrările de reabilitare de la Podul Ostrov, care face legătura între cartierele Ostrov şi Pantelimon, au fost finalizate cu trei luni mai devreme.

"Am terminat mai devreme cu trei luni lucrările de reabilitare integrală prin consolidare, modernizare şi mutarea reţelelor edilitare ale singurului pod care face legătura cu peninsula lacului Fundeni. În pragul sărbătorilor de iarnă le-am făcut un cadou locuitorilor din zonă prin finalizarea amplelor lucrări de refacere a podului din cartierul Ostrov, astfel încât să poată circula în siguranţă pe singurul pod. Gradul avansat de degradare, fisurarea elementelor de rezistenţă din structura podului erau numai câteva din probleme care impuneau refacerea acestuia în totalitate.", a anunţat Neculai Onţanu, primarul Sectorului 2, pe Facebook.

Lucrarea a fost astfel finalizată în şapte luni de zile, deşi era programată să dureze cu trei luni mai mult.

Podul Ostrov, care face legătura dintre cartierele Ostrov și Pantelimon, este singura artera de circulaţie care rămăsese nemodernizată, aminteşte primarul pe Facebook.

Lucrările de reabilitare integrală au cuprins refacerea şi reconsolidarea zidurilor întoarse de la elementele de sprijin ale podului, consolidarea grinzilor deteriorate, refacerea în totalitate a căii de pe pod, respectiv calea de rulare pentru autovehicule, cât şi cele două trotuare pietonale. Totodată, au fost refăcute protecţiile de maluri şi elementele de siguranţă ale podului în formă de sferturi de con, asigurându-se astfel protecţia fundaţiilor podului.

Au fost schimbate şi elementele de siguranţă pietonală, respectiv parapeţii şi a fost reamenajat circuitul de preluare şi dirijare a apelor pluviale de pe pod către reţelele de canalizare din zonă.

După sărbătorile de iarnă, Primăria anunţă următoarele lucrări:

- finalizarea amenajări exterioară a fundaţiilor podului,
- mutare de către ENEL a doi stâlpi de iluminat de pe trotuar în exteriorul acestuia,
- refacerea semnalizării rutiere şi montarea restricţiilor de tonaj,
- desfiinţarea digurilor de deviere a apelor şi reluarea cursului normal a râului Colentina.

Etichete: lucrări, pod, podul ostrov, Sectorul 2

0/4 COMENTARII
IonN.
07 ian 08:41
+0
VOTURI
-0
Felicitari!! Asa ar trebui sa fie toti politicienii, toti oamenii care ne reprezinta!
Albert
03 ian 11:32
+0
VOTURI
-0
Felicitari dle Ontanu, din ce in ce mai rar gasim oameni ca dvs. in politica romaneasca !!!
Maria
27 dec 11:51
+0
VOTURI
-0
Ar trebui sa ne mandrim cu un astfel de policitian, iar ceilalti politicieni sa faca acelasi lucru, incat sa putem trai decent si la noi in tara!
Eve
27 dec 11:17
+0
VOTURI
-0
Acesta este un exemplu clar ca da, se poate si in Romania sa dam dovada de seriozitate!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE