Lucrările la autostrada Piteşti-Sibiu, în impas din cauza studiilor de fezabilitateLucrările la autostrada Piteşti-Sibiu nu pot începe  pentru că trei din cinci tronsoane nu au gata studiile de fezabilitate, iar pentru a primi avizul de mediu este necesară finalizarea tuturor studiilor. 

Lucrarile la autostrada Pitesti-Sibiu in impas din cauza studiilor de fezabilitate
Lucrările la autostrada Piteşti-Sibiu în impas din cauza studiilor de fezabilitate

Licitaţia pentru autostrada Piteşti-Sibiu nu poate fi demarată pentru că trei dintre cele cinci tronsoane nu au gata studiile de fezabilitate şi avizul de mediu se dă doar în integralitate.  Guvernul încearcă să obţină totuși derogare de la normele Comisiei Europene, au declarat, miercuri, surse guvernamentale.

Autostrada Piteşti- Sibiu are cinci tronsoane, dar sunt gata studiile de fezabilitate doar pentru tronsoanele de capăt, respectiv I şi V, care traversează zone cu un relief mai puţin accidentat. Studiile de fezabilitate pentru tronsoanele II, III şi IV, care traversează zone de munte, vor fi gata anul viitor.

"Avizul de mediu nu se poate elibera pe tronsoane, ci doar pe întregul traseu al autostrăzii. Din această cauză, licitaţiile pentru începerea lucrărilor nu vor putea fi făcute probabil mai devreme de 2017. Guvernul încearcă să solicite Comisiei Europene o derogare de la norme, astfel încât să se elibereze avizul de mediu pe tronsoane, ca să putem organiza licitaţiile pentru încredinţarea execuţiei, adică demararea lucrărilor, anul viitor", au declarat sursele guvernametale.

Sursa: ZF

Etichete: autostradă, autostrada Pitesti-Sibiu, aviz de mediu, licitaţie, studiu de fezabilitate

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE