Guvernul a suspendat lucrările la Centura de Sud a Capitalei și vrea autostrada de centură cu taxăLucrarile la Centura de Sud au fost suspendate din luna septembrie 2012 in urma taierilor de fonduri facute de Guvern, iar banii alocati pentru anul 2013 abia ajung sa acopere lucrarile executate anul trecut. Cu actualele lucrari de modernizare suspendate, cu termenele de finalizare in aer si cu cozi kilometrice de masini si tiruri pe o sosea de centura plina de gropi si denivelari, Guvernul doreste o autostrada de Centura Sud - un nou drum facut in concesiune pe care soferii vor circula cu taxa.

Zero kilometri in plus la centura Capitalei in 2013 desi CNADNR are pe mana 1,3 miliarde de euro
Zero kilometri în plus la centura Capitalei în 2013 deşi CNADNR are pe mână 1,3 miliarde de euro
Foto: hotnews.ro

Centura Sud a Capitalei a ramas nemodernizata de peste 23 de ani, iar sansele ca ea sa fie modernizata in viitorul apropiat, asa cum s-a intamplat cu o portiune de 20 de km din Centura Nord, sunt din ce in ce mai mici.

La inceputul anului trecut s-au pornit lucrarile de largire la 4 benzi pentru Centura Sud, insa Guvernul Ponta 1, la rectificarea bugetara din august 2012, a taiat banii alocati cu peste 81%, iar din septembrie 2012 lucrarile au fost sistate complet din cauza lipsei de fonduri.

Centura de Sud este plina de gropi, cozi kilometrice de masini si camioane, praf, treceri la nivel cu linii dezafectate de cale ferata, gunoaie si multi caini maidanezi, conform hotnews.ro.

Desi au demarat si apoi au abandonat lucrarile de modernizare a actualei sosele de centura sud, guvernantii promit ca fac o noua centura si au scos spre concesiune constructia unei autostrazi care sa ocoleasca mai pe la sud Capitala si actuala Centura.

Odata terminata, noua Autostrada de Centura Sud a Capitalei va putea fi folosita de soferi doar in baza unei taxe de autostrada, insa in cel mai bun caz, in care nu apar probleme si termenele sunt respectate, cei 48 de kilometri de autostrada ar urma sa fie gata abia prin 2016-2017.

Daca guvernul nu ar fi taiat banii alocati modernizarii si largirii la 4 benzi a actualei Centuri Sud a Capitalei, lucrarile ar fi trebuit finalizate partial inca de anul acesta. Astfel conform informatiilor transmise de CNADNR la solicitarea HotNews.ro, o prima etapa a modernizarii centurii - largirea si sistematizarea punctelor nevralgice precum intersectia de cosmar de la Domnesti - ar fi trebuit sa fie gata inca din aprilie 2013, urmand ca pana in aprilie 2014 intreaga centura sud sa fie largita la 4 benzi, precum s-a facut in zona de Nord a Capitalei.

0/6 COMENTARII
Cristian M
29 May 10:47
+0
VOTURI
-0
Sigur ca da, insa problema nu este doar de bani, ci si logistica: cum platesc? Inteleg sa stau la bariera sa dau banul ca sa intru pe o autostrada unde voi circula comod si rapid 250 sau 400 Km, dar pentru un segment de centura de circa 20 Km devine ineficient! Cit timp castig, il pierd sa platesc. Si ce face cei care nu doa rtranziteaza o data pe luna, ci trebuie sa parcurga de mai multe ori pe zi centura Sud?!
vlad
28 May 12:34
+0
VOTURI
-0
Este o rusine sa pui taxa pe o centura de oras!!! Pai faci centura ca sa scoti traficul din Bucuresti... cine dracu o sa plateasca taxa aia??/ o s-o ia toti prin oras!!
Romenia cu "r" mic
28 May 09:35
+0
VOTURI
-0
Bine ca l-am votat pe Ponta....stiam ca fac o alegere buna....fi-mi-ar sila de toti incultii din parlament!!!
vallym
28 May 00:10
+0
VOTURI
-0
suntem de rasul curcilor cu asa o centura in Bucuresti, untem ultima capitala din Europa niste babuini nedezvoltati care nu vor fi niciodata in randul lumii...sa iti fie rusine Ponta pentru taierile de la infrastructura, te-as pedepsi sa stai toata viata in masina si sa circuli de la jilava la Chiajna si inapoi in fiecare zi...rusine tie si celor care ne conduc!
fdffdsfsf
28 May 00:03
+0
VOTURI
-0
@iopo - si cine ai vrea sa gandeasca, pilosii aia de la minister care n-au terminat facultatea si n-au nicio cunostiinta in domeniu? asa e la stat - o vaca de muls numai buna pentru copiii alora cu ochi albastri ajunsi acum pe salarii de 6000 ron sa ceara taxa ca sa circuli pe centura ca sa descongestionezi orasul
iopo
27 May 13:54
+0
VOTURI
-0
taxa trebuie sa fie pentru tranzitarea orasului, nu pentru accesul pe centura. Trebuie incurajat traficul pe centura. O taxa n-ar ajuta in niciun fel!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h