Lucrările la metrou le crapă bloculValea Ialomitei
Valea Ialomitei

Pe strada Valea Ialomiţei, săpăturile se fac la doar câţiva metri de un imobil cu zece etaje. Tanti Ecaterina locuieşte la etajul şase. După sosirea cohortelor de utilaje, bătrâna a început să observe cum tencuiala de pe pereţii apartamentului în care stă de 38 de ani a început să cadă. "Pereţii din baie. Pereţii din sufragerie. Tavanul din hol. Tavanul din dormitor. Nu mai am niciun perete necrăpat. Nici uşile nu se mai inchid", se plânge femeia, în timp ce se chinuie să închidă uşa din bucătărie. Contrastul dintre pereţii crăpaţi şi pereţii încă "sănătoşi" creşte în sufrageria proaspăt zugrăvită în portocaliu. Aici, crăpătura începe într-un colţ al camerei, face o buclă în jurul lustrei şi se termină sub covor, în celălalt capăt al încăperii, scrie Mediafax, conform RTV.net.

Un etaj mai jos, aceeaşi poveste. Tencuiala a căzut, pereţii au crăpat, uşile scârţâie. În plus, Sorin, proprietarul apartamentului, se plânge că e obligat să plătească un loc de parcare care nu mai există decât în acte. "Locul de parcare era pe partea pe care se lucrează, aşa că l-au demolat. Am fost, am făcut sesizări ca să-mi sisteze plata, dar au spus că nu se poate face nimic. Singura soluţie să păstrez locul e să continuu să plătesc, încă trei sau patru ani, un garaj pe care, de fapt, nu îl mai am", spune bărbatul.

Nici doamna Zoica, de la acelaşi etaj, nu e mai mulţumită. "Toţi pereţii au crăpat de când au început să sape. Blocul s-a înclinat, nu se mai inchid nici uşile...Ei spun că totul e perfect, că au montat «martori» şi că, dacă măsurătorile vor arăta neregului, vor schimba tehnica de lucru. E o aberaţie. Şi dacă schimbă tehnica, de săpat tot trebuie să sape!", spune femeia.

Locuitorii de pe Valea Ialomiţei mai spun că nu au scăpat nici de tradiţionalul personaj Dorel, arhiprezent deja pe şantierele româneşti.

Dorel de pe Valea Ialomiţei se poate lăuda, zic locatarii din zonă, cu o stradă lăsată fără lumină şi cu un balcon făcut ţăndări. "Eram în sufragerie şi am auzit o bufnitură în balcon. Macaragiul băgase bila de la macara în balcon. Au zis că a fost o greşeală, că nu a văzut", spune Maria, proprietara balconului şifonat. "Mi-au spus că or să-mi dea patru cărămizi şi doi saci de ciment, ca să-l repar. Dar cum să repar eu un balcon, la etajul opt?", se întreaba femeia, în timp ce îşi pune masca de oxigen la gură. Pensia i se duce pe ratele aparatului pentru respirat, aşa că, spune ea, ar fi primit bucuroasă şi sacii de ciment. Însă nimeni nu i-a mai bătut la uşă. "L-am reparat, până la urmă. Dar tot mi-e frică să ies, fundaţia a rămas şubredă". De la mijlocul balconului şi până la balustradă, fundaţia e peticită. Printre crăpăturile din fundaţie, se văd barăcile muncitorilor care stau ciorchine în jurul lopeţilor.

Locatarii mai spun că blocul a fost construit pe o fostă groapă de gunoi şi că pământul de sub el e nisipos. "Pământul pe care l-am scos de sub blocul ăsta e ca nisipul de la mare. Nu am mai văzut aşa ceva. Am auzit că a fost construit peste o groapă de gunoi. Nu ai cum să sapi lângă el fără să se încline cât de cât", confirmă unul dintre muncitori.

Fundaţia, şi ea şubrezită, îi îngrijorează şi mai mult pe oameni. "Tot timpul măsoară, să vadă dacă nu cumva s-a înclinat. Dacă nu le-ar fi frică, nu ar măsura din oră în oră. Şefii ne spun că nu s-a înclinat, dar muncitorii ne spun altceva", oftează Iulian, de la etajul 10.

Jos, pe şantier, muncitorii şi-au luat pauză de masă. Mănâncă salam cu pâine şi joacă şeptică. Şefii sunt ceva mai încolo, măsoară. "Blocurile nu sunt afectate. Nu e niciun pericol. Nu s-a înclinat nimic, blocul nu s-a deplasat nici măcar cu un centimetru. Nu a ieşit nimic la măsurători, să fie liniştiţi!", le transmite locatarilor unul dintre şefii de echipă.

Cât despre balconul şifonat de Dorel, coordonatorul de echipă are o singură părere: "Nu a fost accidentat niciun balcon, nu există!".

De sus, din balconul care "nu există", tanti Maria se uită în jos, la muncitorii care fluieră cu spor o domnişoară blondă.

Etichete: m5, Metrorex, metrou

0/0 COMENTARII
catalina
23 mai 02:41
+0
VOTURI
-0

Oprescu, este cel mai mare hot, cel mai risipitor PG din istoria Capitalei!!!!!!! A triplat costurile la fiecare lucrare si pana la urma tot prost au fost facute!!!!!!Oprescu n-a avut niciun proiect serios, decat suspendata!!!!!!!!!!!! rusineeeee!!!!

george
22 mai 22:18
+0
VOTURI
-0

Sper sa nu il mai vad mandatul viitor pe PRIMARUL MAMALIGA asta si-a facut avere pe spatele nostru sa ii fie rusine, nu merita respectul nostru pentru tot ce a facut asta impreuna cu USL-ul.

cosmin
22 mai 22:15
+0
VOTURI
-0

Oprescule nu te mai vrea lumea s-au saturat de tine, nu ai facut nimic bun in tot mandatul ce l-ai avut, ai taiat panglici de la proiecte ce nu ti-au apartinut, a fost munca unor oameni ce merita sa fie apreciati pentru efortul lor.

ciprian
22 mai 22:05
+0
VOTURI
-0

Domn’ primar sa sti ca nu va mai crede lumea sunteti doar un minciunica ce face mamaliga si carnati pantru cartea recordurilor atat, altceva nu a-ti mai realizat, a scuze a-ti mai facut o imensa gaura in bugetul local.

cristina
22 mai 22:00
+0
VOTURI
-0

Oprescule apucate de mana cu Ponta si Antonescu si dute la plimabre, va cumparam noi bilete de avion dus sa va trimitem in jungla Africana sa guvernati la maimute, sunt sigur ca nici ele nu v-ar alege.

tatian
22 mai 21:56
+0
VOTURI
-0

nu stiu sa zic nici un lucru bun facut de oprescu in bucuresti , blocuri izolate putine , parcuri murdare , strazi cu cratere , deszapezire 0 , pod nefinisat ! sa imi spuna si mie cineva un exemplu de ceva concret facut cap coada de el !

aneta
22 mai 21:52
+0
VOTURI
-0

oprescu a furat prea mult alaturi de acesti usl-isti si vad ca vrea sa o faca in continuare , chiar are impresia ca va mai castiga ? hahaha

laura
22 mai 21:46
+0
VOTURI
-0

manipulatori de 2 bani ! chiar daca aveti presa si tv-ul nu o sa aveti si votul bucurestenilor ! ei nu sunt multumiti !

boghi
22 mai 21:42
+0
VOTURI
-0

adunatura de comunisti infecti ! iar vor sa ne faca rau ? nu s-au saturat 16 ani ?

inna
22 mai 21:36
+0
VOTURI
-0

oprescu nu a facut nimic bun pt bucuresti , de ce sa il mai votam inca odata .. la ce ne ajuta ? iar sa avem strazi stricate , nedeszapezite ? ... mizerie peste tot ?

sar
22 mai 19:27
+0
VOTURI
-0

Oprescu, fura de 4 ani pacalind boboru’!

Oprescu s-a imbogatit in acesti 4 ani cat altii in 20 de ani!

Oprescu, va fura ranjind la voi prostovanii!

Oprescu, are toate firmele personale conduse prin interpusi dar si prin armata de consilieri de la PG sa acapareze toate licitatiile!

Oprescu, este CEL MAI MARE HOT DIN ISTORIA CAPITALEI!

Oprescu, omoara oameni prin diferite metode:

- firma de la Sighet care a distrusvieti, era a lui condusa de un consilier personal din PG

-cainii comunitiari

-capusele ucigase

-toate lucrarile facute prost

Maimuta Oprescu
22 mai 19:24
+0
VOTURI
-0

Cuuuuuum???

Oprescu sa fie barbat????

Cum ati crede asta, cand el este FETITA???

De ce va mitrati ca fuge Orescu???

Oprescu, fuge de confruntare, deoarece stie ca-l va prinde Prigoana cu minciunile si hotiile pe care le-a spus si facut!

Oprescu este un las, se ascunde , stie ca n-are cu ce se lauda, totul este un dezastru, ne omoara cu zile acest neorocit de maimutoi felcer si comunist odios.@@

Priviti filmuletul, ASTA E OPRESCU!

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=frJbQhyxdnI#!

fag
22 mai 19:21
+0
VOTURI
-0

Doar la noi in Romania se poate intampla asa ceva , mai ales cand la conducere este un comunist si un mincinos fara limite. Felicitari Oprescule ai reusit sa faci totul de mantuiala.

kill
22 mai 19:18
+0
VOTURI
-0

Acest primar a facut totul de mantuiala. Pe Oprescu nu la interesat de stabilitatea lucrarilor pe care le-a aprobat, pe el la interesat doar banii pe care ii lua de la firme care au doar betivi si oameni care lucreaza fara carte de munca.

hell
22 mai 19:16
+0
VOTURI
-0

Marele doctor care ar trebuii sa salveze vietile oamenilor , numai ca la Oprescu e invers …mai ales cand el face aceste “proiecte”.

greu
22 mai 19:13
+0
VOTURI
-0

Nu mai merita Oprescu sa mai fie primar , nu stiu cum isi permite sa mai iasa in fata si sa cerseasca voturi cu proiecte care trebuia sa le termine de ceva timp , el a crezut ca daca le deschide si le termina pana in timpul campaniei asa va mai atrage ceva voturi , din partea mea nu va primi nimica ….is satul de el.

gril
22 mai 19:09
+0
VOTURI
-0

Doctorul Cio..mu is se mai spune lui Oprescu , ar fi in stare sa ne extermine ca el sa o duca bine , din toate proiectele pe care lea facut a furat cu nerusinare si din cate vad nu ii ajunge mai vrea un mandate …….JOS CU EL

ger
22 mai 18:55
+0
VOTURI
-0

Daca Oprescu va fi votat din nou ca primar general Capitala va avea de suferit mai mult de cat a suferit pana acuma , si pe langa asta vom avea si noi de suferit , feritiva de tot ce a facut Oprescu ca va poate distruge.

dar
22 mai 18:50
+0
VOTURI
-0

Fura , minte , promite si nu face nimic pt ca nu are nici un interes sa faca ceva pt cetateni …..numai de prostii sa tinut in mandatul lui. Sper sa nu mai fie votat , ca sa avem un Bucuresti curat.

dur
22 mai 18:46
+0
VOTURI
-0

Trebuie sa il dam jos pe acest hot din PG ….Totul ce a facut Oprescu arata jalnic …nu ma mai mira nimic , nu avem nimic calumea in Bucuresti de cand acest hot a ajuns primar.

love
22 mai 18:42
+0
VOTURI
-0

Se vede ce a facut Oprescu in Bucuresti…doar ravagii si stricaciuni si multe gropi.

red
22 mai 18:40
+0
VOTURI
-0

La PG este un om in care nu cred ca mai are nimeni incredere si cu siguranta nu va mai fi votat niciodata ……..se lauda cu atatea proiecte pe care nu lea facut cum trebuie …si care le da drumu dupa termen.

rau
22 mai 18:38
+0
VOTURI
-0

Fie vreme buna fie vreme rea Oprescu tot fura din capitala mea ….. Sper ca Prigoana s a il inlature pe acest hot …. ii este deajuns cat a bagat in buzunare ….si fara sa faca ceva pt oameni.

lag
22 mai 18:36
+0
VOTURI
-0

Jos Oprescu , nu mai merita sa fie ales , a facut numai rau acestei capitale care cu multi ani in urma ii se spunea “micul paris” , daca nu e in stare sa faca totul la timp si bineee , eu zic sa nu mai fie primar pt ca nu are nici o chemare.

zid
22 mai 18:26
+0
VOTURI
-0

Prigoana cred ca ar fi singurul care ar putea s a il inlature pe acest hot (asa zis doctor) cred ca e singurul doctor din lume care in loc sa vrea binele la oameni el ii distruge putin cate putin cu ideia de a si imbogati familia

face
22 mai 18:24
+0
VOTURI
-0

Nu mai support sa vad cum distruge Bucurestiul…..eu unu sper sa fie detronat cat mai rpd si sa nu mai fie votat niciodata , pt ca ii este deajuns cat furat si cat a mintit.

drum
22 mai 18:21
+0
VOTURI
-0

Bucurestiul are un inceput de sfarsit datorita lui Oprescu … cat mai trebuie sa induram? Eu unu sunt satul sa stau intr-un oras mai murdar , si mai distrus , decat o groapa de gunoi.

zero
22 mai 18:19
+0
VOTURI
-0

De ce sa il mai votam pe acest hot cand nu a facut nimic timp de 4 ani , trebuie sa fie schimbat ….daca nu il schimbam Bucurestiul va ajunge o ruina .

light
22 mai 18:16
+0
VOTURI
-0

Suntem satui de Oprescu ar trebuii inlaturat cat mai rpd din funcitia de PG . NU a facut nimic in afara de promisiuni pe care nu a putut sa se tina de ele

verde
22 mai 18:12
+0
VOTURI
-0

Oprescu trebuie schimbat cat mai rpd cu un om mai capabil ….si singurul om capabil ar fi Prigoana.

david
22 mai 15:42
+0
VOTURI
-0

Specialistii trimisi in acea zona au spus ca nu este nici o problema cu zidul blocului, deci lucrarile pot continua... Daca se lucreaza si se face treaba gurile rele comenteaza.. daca nu se face.. iarasi se comenteaza!! Cum e bine in tara asta!?

iulia
22 mai 15:41
+0
VOTURI
-0

Daca nu s-ar face... nu e bine, daca se face iarasi nu e bine.. Din moment ce nu e nici o problema cu acel bloc nu inteleg de ce se comenteaza si se face atata tam-tam....

Oviss
22 mai 15:27
+0
VOTURI
-0

Daca specialistii au spus ca nu este niciun pericol de ce naiba se face o telenovela din asta?!!!

Lasati fratilor sa se munceasca, ce vreti sa nu se faca nimic asa cum v-a invatat de rau Oprescu????

ASTA E OPRESCU
22 mai 17:58
+0
VOTURI
-0

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=frJbQhyxdnI#

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE