Lucrările la METROUL DRUMUL TABEREI au fost deblocate. Când se va relua TRAFICUL în ZONĂPrimarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, s-a întâlnit cu Directorul General al Metrorex, Marin Aldea, şi cu reprezentanţi ai constructorilor, într-o vizită pe şantierul viitoarei staţii de metrou Râul Doamnei. Această staţie face parte din proiectul major „Linia de metrou Magistrala 5 – secţiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomiţei".

Metrou Drumul Taberei
Metrou Drumul Taberei

"Am venit din nou pe şantierul de la metrou pentru a mă asigura că oamenii muncesc. Insist ca muncitorii de aici să menţină ritmul alert de lucru din ultimele săptămâni şi să păstreze curăţenia, atât în interiorul, cât şi în jurul şantierului. Domnul Director General al Metrorex m-a asigurat de prezenţa pe şantier a doi consilieri personali pentru verificarea permanentă a calităţii lucrărilor. Deja părţi ale şantierelor de suprafaţă au fost finalizate, iar traficul va intra în normal şi disconfortul de ani de zile va lua sfârşit", a declarat la faţa locului, primarul Gabriel Mutu a declarat: 

Primăria Sectorului 6 mai anunţă în comunicat că în ultima perioadă s-au depus eforturi susţinute pentru ca ritmul lucrărilor să fie unul alert, iar graficele de lucru să fie respectate. Activitatea din şantier a evidenţiat faptul că se lucrează intens la devieri de utilităţi, la pereţii aferenţi structurii staţiei şi la refacerea suprafeţelor.

Din discuţiile purtate cu reprezentanţii constructorilor s-a estimat că pentru staţiile Brâncuşi şi Romancierilor, traficul va fi redat etapizat, începând cu a doua jumătate a lunii octombrie, continuându-se cu Orizont, Drumul Taberei 34 şi Favorit în luna decembrie a acestui an.

De asemenea, termenul pentru redarea parţială a traficului în zona staţiei Valea Ialomiţei s-a preconizat a fi la începutul lunii decembrie a acestui an. Pentru celelalte staţii, traficul se va relua începând cu luna februarie 2017.

Proiectul Magistrala 5 de metrou a fost finanţat integral de la bugetul de stat până în luna aprilie 2013. Ulterior, acesta a primit acordul Comisiei Europene pentru finanţarea din fondurile structurale în cadrul POST 2007 – 2013 şi, ulterior, fazat în POIM 2014-2020.

Prin construirea noii magistrale de metrou se va oferi o cale de transport de mare capacitate, sigură, confortabilă, rapidă şi directă, având marele avantaj de a degreva transportul de suprafaţă, atât cel public, cât şi transportul privat.

Etichete: Drumul Taberei, magistrala 5, metrou drumul taberei, trafic Bucureşti, trafic drumul taberei

0/4 COMENTARII
orex
17 Oct 19:10
+0
VOTURI
-0
E singurul lucru inceput de altii si care sa nu fie pe placul celor care diriguiesc treburile obstii ulterior?
Beilerbeg
16 Oct 18:24
+0
VOTURI
-0
Primarul PSD-ist sa spuna de ce trebuie refacute dosarele de reabilitare termica. Nu a iesit cine trebuia la atribuirea contractelor? Nu ii este rusine ca ne face sa mai asteptam inca 2 ani? A facut ceva de cand este primar? Sa i-o spuna lu' Mutu!
orex
15 Oct 16:05
+0
VOTURI
-0
Aiurea! N-are cum sa revina la normal traficul peste statiile Brancusi si Romancierilor. Nu s-a luat in calcul ca mai trebuie sapate accesele de pe partea dreapta a statiilor, sens de circulatie spre R Doamnei? Sau nu se mai realizeaza?
Wasilee
14 Oct 16:49
+0
VOTURI
-0
Ce-i aia „s-au depus eforturi susținute”?
Există un contract care trebuie respectat. Dacă „depui eforturi”, ba chiar „susținute”, înseamnă că ori contractul a fost făcut pe genunchi, ori constructorul nu s-a ținut de treabă.
Să spui că „depui eforturi susținute” ca să respecți un contract agreat între părți este un mare semn de neprofesionalism. Care din cele două părți nu și-a respectat obligațiile contractuale de e nevoie de hei-rup-ul ăsta electoral?
Sau tocmai ăsta e cuvântul cheie, electoral. Primarul membru de partid apare la teveu și dă declarații lacrimogene „că cât” muncește el pentru binele comunității, chiar dacă, real, contractul decurge în mod obișnuit. Dar, pentru telespectatorii unui anume post de televiziune, ceva cu 3, ăsta e un semnal că partidul veghează...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE