Lucrările la parcarea de lângă viitoarea staţie de metrou Străuleşti, BLOCATEConstructia uneia dintre cele mai importante parcari din Bucuresti, singura din tara unde se intalnesc mai multe tipuri de transport, s-a blocat. Lucările la parcarea care trebuie amenajata langa viitoarea statie de metrou Straulesti bat pasul pe loc din cauza neînţelegerilor dintre RATB şi Metrorex.

Lucrarile la parcarea ce trebuie amenajata langa viitoarea statie de metrou Straulesti, blocate
Lucrările la parcarea ce trebuie amenajata langa viitoarea statie de metrou Straulesti, blocate

RATB refuza sa dea avizul constructiei pana cand nu i se face un terminal in zona. Metrorex sustine ca nu are bani, iar acest meci de ping pong tine lucrarile pe loc de 8 luni, relatează stirileprotv.ro

Depoul statiei de metrou Straulesti ar trebui sa fie gata pana la sfarsitul anului. ONG-urile au insistat, iar Metrorex a acceptat ca deasupra depoului sa fie construita prima parcare intermodala din Romania.

Prima astfel de parcare va costa 12 milioane de euro si va avea aproape 700 de locuri. Aici vor putea veni toti soferii care intra in Bucuresti dinspre nordul Capitalei, iar pentru ei tariful va fi de 1,5 lei pe ora. A aparut insa o problema la constructia parcarii.

CITEŞTE ŞI Tunelul de metrou pe tronsonul Străuleşti-Laminorului, finalizat. FOTO de pe șantierul Magistralei 4

"A fost oprita acum 8 luni aceasta investitie, cu toate ca banii exista in cont pentru ca RATB nu da aviz la autorizatia de construire. Primaria Capitalei se face vinovata pentru ca este o regie in subordinea ei.", a declarat Dan Trifu, presedintele Asociatiei EcoCivica.

Potrivit ONG-urilor, RATB solicita un terminal complex in zona pentru a-si da avizul, iar Metrorex nu poate folosi banii europeni pentru asta. 

"Din discutiile care au fost cu factorii implicati in zona de circulatie supraterana nu mai trebuia executat acest terminal de troleibuze. Urma sa fie numai autobuz. Insa, mai nou, solicitarile sunt de a reface aceasta zona cu troleibuz", a precizat Constantin Mustatea, seful Serviciului de Urmarire Lucrari la Metrorex.

"Lipsa de comunicare intre Primaria Capitalei si Metrorex a fost din pacate o practica a vechilor administratii din Bucuresti", a fost reacţia Primăriei Capitalei, prin purtătorul de cuvânt Alex Ichim.

Etichete: Metrorex, metrou Straulesti, parcare intermodala, parcare Straulesti, RATB

0/1 COMENTARII
user_simplu
15 Feb 07:51
+0
VOTURI
-0
minte Metrorex. uite: http://monitorizari.hotnews.ro/stiri-infrastructura_articole-19721782-ales-proiectul-trenului-urban-reabilitarea-centurii-feroviare-bucurestiului-anuntat-proiect-gata-implementare-2012-dar-pierdut-drum-intre-timp.htm

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE