Lucrările la Pasajul de la Piața Sudului au întârzieri de 7 luniLucrările la Pasajul Piața Sudului sunt în întârziere cu 6-7 luni față de termenul anunțat inițial. Din această cauză, municipalitatea nu va reuși să cheltuiască decât 60% din fondurile europene alocate acestui proiect, a anunțat Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei. 

Lifturi si scari rulante de 1,2 milioane euro pentru Pasajul subteran de la Piata Sudului
Lifturi și scări rulante de 1,2 milioane euro pentru Pasajul subteran de la Piața Sudului

Cea mai mare lucrare din fonduri europene din București are întârzieri mari, de șase până la șapte luni, conform unui anunț făcut de Sorin Oprescu, luni. Conform acordului cu autoritățile europene, lucrările ar fi trebuit să se încheie la 31 decembrie 2015, dar vor fi terminate, în cel mai bun caz, vara viitoare. Dacă termenul nu va fi respectat, cheltuielile făcute după 31 decembrie vor fi susținute de la bugetul Primăriei. Aproximativ 40% din fondurile europene alocate proiectului ar urma să fie pierdute. Primarul a anunțat că va încerca renegocierea contractului cu autoritățile europene, deoarece întârzierile au fost provocate de existența unor cabluri electrice subterane ce nu apăreau în planurile primăriei, dar și din cauza dificultății reorganizării traficului în zonă. 

Pasajul subteran de la Piaţa Sudului se realizează pe direcţia Calea Văcăreşti – Str. Niţu Vasile şi va avea o lungime de 356 de metri, din care rampa spre Văcăreşti, 111 metri, iar rampa spre Niţu Vasile 85 de metri. Lungimea în subteran va fi de 85 de metri, iar înălţimea de 5 metri.

Rampa spre Niţu Vasile va fi o rampă unică având câte două benzi de circulaţie pe sens. Rampa spre Calea Văcăreşti va fi formată de fapt din două rampe independente, câte una pe fiecare sens de circulaţie, fiecare având câte două benzi.

De asemenea, vor fi realizate lucrări de modernizare a carosabilului şi trotuarelor în intersecţia dintre Calea Văcăresti, Şoseaua Olteniţei şi strada Niţu Vasile, prin asigurarea în sensul giratoriu a patru benzi de circulaţie, precum şi realizarea localelor adiacente rampelor pasajului rutier, cu câte două benzi pe sens, atât pe Calea Văcăreşti, cât şi pe strada Niţu Vasile.

Proiectul are o valoare totală de 127,14 milioane de lei, adică în jur de 28 milioane euro. Finanţarea nerambursabilă pentru acest proiect se ridică la 96,44 milioane lei. (Mai multe detalii despre acest proiect AICI).

-

Etichete: lucrări, pasaj Piaţa Sudului, realitatea, Sorin Oprescu

0/7 COMENTARII
caine
01 sep 08:29
+0
VOTURI
-0
eram sigur. oricum,ne meritam soarta. daca facem acum alegeri, oprescu iese presedinte. asa sunt romanii, ei se uita la fatza omului ,nu conteaza ce face (sau ce nu face..).
hanna
01 sep 04:03
+0
VOTURI
-0
buna comentariul. ne meritam soarta. a fost votat de 2 ori si nu a facut NIMIC. dar chiar nimic.
djadhahd
01 sep 01:31
+0
VOTURI
-0
Caz de DNA. Atentie mare pe ce se vor cheltui banii anul viitor..aia 40% in fapt vreo 7mil euro alocati anul viitor dar din bugetul primariei sa nu transforme fara nicio explicatie paluzibila in 15 milioane
Unu
31 aug 22:48
+0
VOTURI
-0
Unii ajung pe luna in 7 luni, noi in 7 luni nu putem sa mutam cateva cabluri. Cred ca vor rade cei de la UE si cu fundul de doctorasul senil. Macar daca esti prost, tineti gura... Cum sa te duci sa spui ca intarzii proiectul cu 7 luni datorita unor cabluri. E strigator la cer..
Bogdan
31 aug 18:19
+0
VOTURI
-0
Normal, nu e nimic anormal, insa constructorul... Poate face un efort si un fovor major Bucurestenilor, cat si dl doftor, si sa termine in timp util acest pasaj. Imposibil nu e! Pasajul Unirii, a fost gata intr'o luna si putin, da au fost ignorati pasii legati de izolatie... Dar a fost gata... Daca se vrea pe 31 dec poate fi gata,mai ales ca iarna... E departe dupa spusele meteorologilor, asa ca ramane doar vointa aici.
Vali
31 aug 17:26
+0
VOTURI
-0
Unde este stirea aici? Exista vreo lucrare in istoria de primar al capitalei a lui Oprescu, cu termenul de finalizare respectat? NU! Sa plateasca Dl. Oprescu din buzunarul propriu, din milioanele furate, incompetenta lui! De ce sa platesc eu ca cetatean din taxele mele incompetetnta lui???
Andrei
31 aug 17:18
+0
VOTURI
-0
Asta e si ideea sa se lungeasca sa poata fura domnu doctor cat mai mult. Ceva penalizari, dosare penale, DNA-ul...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE