Lucrările la proiectul "Memorial Colectiv" din Parcul Lumea Copiilor, SUSPENDATEPrimăria Sectorului 4 anunță că a oprit lucrările de amenajare peisagistică din Parcul Lumea Copiilor şi suspendarea conducerii Direcţiei Administrare Parcuri şi Zone de Agrement Sector 4, care s-a ocupat de acest proiect. Proiectul presupunea și ridicarea "Memorialului Colectiv", contestat de societatea civilă, care a și anunțat un protest împotriva lui, pe 9 aprilie. Totodată, Primăria Capitalei a anunţat că în parcul cu pricina nu pot fi amplasate opere de artă.

Lucrarile la proiectul "Memorial Colectiv" din Parcul Lumea Copiilor, SUSPENDATE
Lucrările la proiectul "Memorial Colectiv" din Parcul Lumea Copiilor, SUSPENDATE
Foto: epochtimes-romania.com

"În urma ştirilor apărute în presă şi pe reţelele de socializare, Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a decis sistarea lucrărilor de amenajare peisagistică din Parcul Lumea Copiilor şi suspendarea de îndată a conducerii Direcţiei Administrare Parcuri şi Zone de Agrement Sector 4, care s-a ocupat de acest proiect.", se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Sectorului 4, publicat pe site-ul primăriei.

Potrivit comunicatului, primarul Daniel Băluţă a decis şi trimiterea Corpului de Control la Direcţia Administrare Parcuri şi Zone de Agrement Sector 4 pentru verificări. După primirea raportului realizat de Corpul de Control, se vor dispune măsurile necesare, precizează sursa citată.

Şi Primăria Capitalei a anunţat, vineri, că în Orăşelul Copiilor nu pot fi amplasate opere de artă, decizia fiind luată prin hotărârea CGMB prin care terenul a trecut în administrarea Primăriei Sectorului 4. Anunţul a fost făcut pentru News.ro, de purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei, Alexandru Ichim.

Reamintim că, joi, mai mulți oameni au anunțat că vor protesta pe 9 aprilie, în Piața Universității, după ce Primăria sectorului 4 a demarat un proiect de construcție a Memorialului Colectiv, iar contractul pentru realizarea acestuia ar fi fost atribuit, prin încredințare directă, unei firme cu un singur angajat.

Fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a anunţat vineri că nu are nicio legătură cu ceea ce se construieşte acum în Parcul Lumea Copiilor în memoria victimelor din #Colectiv. 

„Ceea ce actuala conducere a Autorităţii Locale Sector 4 a decis să amplaseze în Parcul Lumea Copiilor, fie ea o amenajare peisagistică sau orice alt tip de monument comemorativ, nu are absolut niciun fel de legătură cu ceea ce eu gândit în luna noiembrie a anului trecut. 
Reamintesc tuturor celor care se mai pot încă păstra obiectivi că eu propuneam amplasarea unui monument comemorativ intitulat Monumentul celor fără de vină, care să fie edificat în imediata apropiere a locului producerii tragediei, respectiv, în Piaţa Bucur. 
Decizia actualei conduceri a Sectorului 4 a fost adoptată într-o şedinţă a Consiliului Local Sector 4 din data de 20 februarie 2016, ori eu am demisionat de 4 noiembrie 2015! 
În respectiva şedinţă a fost aprobat planul de investiţii al Direcţiei Administrare Parcuri, Zone de Agrement Sector 4, care includea acest proiect, denumit „Memorial Colectiv – Parcul Lumea Copiilor – Zona Şahişti”. Conducerea Primăriei Sectorului 4 şi consilierii locali şi-au asumat realizarea acestei investiţii atunci, iar simpla consultare a proiectului prezent relevă faptul că este gândit recent, fiindcă presupune plantare a 64 de cireşi japonezi!!! 
Ori, la data la care eu am adus în discuţie realizarea unui memorial, numărul victimelor era altul, iar actualul proiect vorbeşte despre 64. 
Totodată, eu doar am enunţat o intenţie, fără să trec la demararea procedurilor legale, necesare realizării unui astfel de obiectiv de investiţii. 
Consider că orice asociere a mea cu proiectul pe care îl implementează actuala conducerii a Primăriei Sectorului 4 este cel puţin tendenţioasă, înţelegând prin aceasta că unii încearcă să arunce pisica în ograda altuia, dar şi să atragă un capital electoral profitând de o tragedie. Iar, faţă de orice propagare în spaţiu public a unor informaţii care îmi creează prejudicii de imagine, îmi rezerv dreptul de a mă îndrepta cu acțiuni în justiție împotriva lor", susţine fostul edil Piedone într-un comunicat remis vineri la redacţie. 

Etichete: memorial colectiv, Parcul Lumea Copiilor, primarie sector 4, Sectorul 4

0/1 COMENTARII
Suntem tot aici
01 apr 12:42
+0
VOTURI
-0
Vezi ce inseamna frica? Sambata, 9 aprilie programasem sa venim peste voi

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h