Lucrările la reteaua Netcity au ajuns pe bulevardele din centrul Capitalei FOTOLucrările la reteaua Netcity au ajuns pe bulevardele din centrul Capitalei, Gheorghe Magheru şi I.C. Brătianu. Reţeaua de infrastructură dezvoltată de Netcity Telecom va fi pusă la dispoziţie tuturor operatorilor care activează sau doresc să ofere servicii pe teritoriul municipiului Bucureşti.

Netcity este o reţea subterană de fibră optică înfiinţată la iniţiativa Primăriei Generale pentru eliminarea cablurilor aeriene de pe stâlpii furnizorilor de electricitate şi ai regiei de transport în comun.

Contractul pentru realizarea Netcity a fost semnat în iunie 2008, pe o perioadă de 49 de ani, între Primărie şi UTI Systems şi Netcity Telecom, obiectul fiind realizarea infrastructurii pentru telecomunicaţii din surse private. Valoarea lucrărilor a fost estimată la peste 200 milioane euro şi ar fi trebuit să se încheie în 2012, scrie mediafax.ro.

În decembrie 2008 Primăria Capitalei anunţa finalizarea primului tronson, de 12 kilometri, din reţeaua Netcity, în zona Unirii.

În prezent, reţeaua Netcity are o lungime de 880 kilometri, respectiv mai puţin de 15% din lungimea străzilor din Capitală, potrivit datelor Netcity Telecom.

De asemenea, la reţeaua Netcity au fost branşate aproximativ 11.000 de clădiri din Bucureşti (sub 9% din cele 113.000 existente în Capitală).

Etichete: Bucureşti, I.C. Brătianu, lucrări

0/3 COMENTARII
gigi
14 aug 12:16
+0
VOTURI
-0
Primaria capitalei are doar un salariat numit Oprescu?
Ceilalti de ce isi iau salriul?
Iar Fox...?
13 aug 21:53
+0
VOTURI
-0
Go for it, zici tu...
De ce n-au tras cablurile respective INAINTE sa amenajeze bulevardele din centru? Acum au motiv sa le sparga iar, sa le lase pline de gropi cel putin pana in primavara, ca deh, acuț o sa vina iarna...
Ia lauda-l tu iar pe Oprescu, cu treburile bune pe care le face. Ce mai conteaza ca reface bulevardul Magheru ala de zeci de ori pe banii nostri. El isi face campanie - lume lume, am promis reabilitarea bulevardului Magheru si-am facut-o (de mai multe ori pana acum, ca prea arata a pisu boului, asa, terminat)...
Fox
13 aug 11:51
+0
VOTURI
-0
Am remarcat cateva bulevarde pe care deja s-au coborat cablurile in pamant si am descoperit ca se pot vedea copacii!! :))) Cred ca este unul dintre cele mai importante contracte de dupa revolutie. Dupa cel al lui Lis u Luxten prin care sa iluminat Bucurestiul. Go For It!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE