Lucrările pe Bd. Liviu Rebreanu se apropie de final: se montează green track-ul, automate de parcareLucrările la bulevard se apropie de final:  a început deja montarea ierbii între șinele de tramvai, ba chiar și montarea unor automate de parcare. 

Pe forumul Metrouușor, utilizatorul PinkyHog a postat fotografii cu desfășurarea lucrărilor. 

Bulevardul Liviu Rebreanu este în lucru încă din 2011, șantierul provocând mari bătăi de cap șoferilor care trec prin zonă. Strada a rămas decopertată pe perioada iernii, după ce constructorul a descoperit defecțiuni grave la stratul de bază existent care necesitau ample lucrări în plus. În acest timp, gropile s-au înmulțit, iar șoferii s-au plâns că nu mai pot circula pe șosea pentru că își distrug mașinile.

Lucrările au început însă odată cu venirea primăverii, din luna martie și au cuprins și trotuarele străzii, care vor fi reabilitate. Au fost schimbate deja bordurie pe o parte a drumului, pe anumite segmente trotuarele au fost decopertate și în curând va începe și reasfaltarea lor.

Muncitorii au reînceput să lucreze și la infrastructura pentru tramvai pe segmentul dintre Bd. Camil Resu și Bd. Nicolae Grigorescu. Șina tramvaiului va fi de tip "green track", suprafața dintre șine fiind acoperită cu pavele pe care va crește gazon. Șina va fi separată de traficul auto și transformată în spațiu verde, mai puțin în stații și în intersecții, unde linia de tramvai va fi înglobată în asfalt.

Constructorul desemnat pentru efectuarea lucrărilor este asocierea Euro Construct - PACO, iar valoarea contractului se ridică la circa 17 milioane de euro. Anul acesta, Primăria Municipiului București a alocat în proiectul de buget 25 de milioane lei (5,7 mil. euro) pentru lucrările la Bd. Liviu Rebreanu.

Lucrările sunt împărțite în două tronsoane: Între Bd. Camil Ressu și Bd. Nicolae Grigorescu (1,7 km) și între Bd. Nicolae Grigorescu și 1 Decembrie (1 km) și vizează atât reabilitarea carosabilului cât și a trotuarelor. Pentru al doiea tronson lucrările mai au de așteptat, în funcție de finanțarea disponibilă, prioritate având segmentul deja început de doi ani.

Primarul General Sorin Oprescu a anunțat că primul segment al lucrării va fi finalizat în luna noiembrie a acestui an

Etichete: bd. liviu rebreanu, lucrări, realitatea

0/2 COMENTARII
Fox
12 nov 22:59
+0
VOTURI
-0
Se monteaza CE???????? "green track-ul" !!!! Cea mai tare expresie de pana acum! Ati angajat un nou redactor si vrea sa se dea mare????? Iarba dintre sine se cheama mai nou "green track"!!! Macar ne-ati facut sa radem!!! :)))) green track!!! Auzi la ei!!!! :))))
ere
07 nov 14:59
+0
VOTURI
-0
Terminat e impropiu spus,paote doar jumatate din bdl Liviu Rebreanu,la cealalta jumatate nici nu au inceput lucrarile...asa ca....baliverne

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE