Ludovic Orban NU mai candidează la Primărie. Liberalul, pus sub CONTROL JUDICIAR UPDATELudovic Orban iese din cursa pentru Primăria Capitalei. Liberalul a fost pus sub urmărire penală de DNA, procurorii luând în cazul său măsura controlului judiciar. Orban a fost citat, luni, la DNA, unde a stat aproape două ore. El a anunţat pe Facebook că a fost chemat de procurori, însă, înainte de audieri, spunea că nu îi este teamă întrucât el nu este implicat în nicio faptă de corupţie. Procurorii îl acuză însă că a cerut bani de la un om de afaceri pentru finanţarea campaniei electorale din Bucureşti. Ludovic Orban este al doilea liberal care îşi retrage candidatura pentru funcţia de edil-şef, după Cristian Buşoi.

Ludovic Orban
Ludovic Orban

UPDATE 16.30 Ludovic Orban a anunţat, la ieşirea de la DNA, unde a stat aproape două ore, că are calitatea de inculpat şi că a fost pus sub control judiciar, într-un dosar privind primirea de foloase necuvenite, caz legat de ceva petrecut de curând.

"Mi s-a adus la cunoştinţă că am calitatea de inculpat. S-a pus în mișcare acțiunea penală. De asemenea, s-a dispus măsura controlului judiciar", a spus Orban.

CITEŞTE ŞI ACUZAŢIILE DNA: Ludovic Orban a cerut unui om de afaceri 50.000 de euro pentru campania electorală 

În faţa DNA, Orban a anunţat că îşi retrage candidatura la Primăria Capitalei şi că demisionează din funcţiile de prim-vicepreşedinte PNL şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. 

"Aâta timp cât a început urmărirea pernală împotriva mea, atâta timp cât s-a dispus măsura controlului judiciar împotriva mea, îmi retrag candatura de la funcţia de primar general din partea PNL. (...) NU mai candidez pentru Primăria Generală a Capitalei.  (...) Eu nu mă joc cu viaţa politică şi cu activitatea publică. Atât timp cât sunt implicat într-un proces de natură penală, nu pot să mă prezint în faţa cetăţenilor să le cer votul", a declarat liberalul.

Ludovic Orban a mai spus că este "afectat sufleteşte" şi că se simte "într-un fel nedreptăţit", dar nu pune sub nicio formă la îndoială "toate procedurile şi activitatea DNA" în acest dosar.

"Nu pot să furnizez informaţii din dosar, ca atare permiteţi-mi să vă aduc la cunoştinţă numai ceea ce am convenit că pot să vă aduc la cunoştinţă, împreună cu procurorul", a conchis Orban.

UPDATE 15.00 Ludovic Orban a ajuns la DNA. "Nu îmi este teamă, am în spate 25 de ani de carieră în viaţa publică în care nu am fost niciodată nici măcar bănuit de implicare în vreo faptă de corupţie, în care nu am încălcat legea şi tot ce am câştigat, am câştigat pe munca mea. Nu este o citaţie, este o invitaţie", a declarat Orban înainte să intre în sediul DNA.

Candidatul Partidului Naţional Liberal la Primăria Capitalei nu a vrut să spună în ce calitate a fost chemat de procurorii DNA.

"Astazi ma voi abate de la programul obisnuit, nu particip la nicio intalnire cu alegatorii, nu particip la nicio emisiune, nu ma intalnesc cu specialisti independenti pentru finalizarea programului pentru bucuresteni, astazi am aflat ca trebuie sa fac altceva. La ora 15:00 voi fi prezent la sediul DNA, unde am fost invitat. Astept curios sa aflu care sunt motivele pentru care am fost convocat", a anunţat Orban pe Facebook. 

HotNews a scris, săptămâna trecută, despre două posibile denunţuri care ar fi fost făcute de oameni de afaceri împotriva candidatului PNL, Ludovic Orban, referitoare la finanţarea campaniei electorale.

"În acest moment, persoana respectiva nu are calitatea de suspect sau inculpat in vreun dosar penal aflat pe rolul DNA, in referire la imprejurarile descrise in cererea dvs", a răspuns DNA, la solicitarea jurnaliştilor de la Hotnews, pe data de 7 aprilie.

În 27 februarie, fostul premier Victor Ponta susţinea, într-o postare pe Facebook, că liberalul Ludovic Orban, pe vremea când era ministru al Transporturilor, a semnat documente în cazul şoselei Transalpina care au dus la prejudicierea statului cu 250 de milioane de euro.

Reacţia fostului premier a fost urmare a unei intervenţii a liberalului Ludovic Orban la postul B1TV, în care afirma că, în timpul mandatului lui Victor Ponta în fruntea Executivului, Corpul de Control al Guvernului a făcut o plângere la DNA cu privire la construcţia şoselei Transalpina, pentru lucrări efectuate în timpul ministeriatului său.

Orban preciza că nu a fost chemat la DNA, dar se va prezenta în cazul în care procurorii îi vor cere acest lucru.

Declaraţiile lui Ludovic Orban au provocat o reacţie, pe Facebook, a fostului premier Victor Ponta, care afirmă că plângere penală a fost făcută de Corpul de Control al Guvernului în baza unei activităţi de cercetare de câteva luni, după o anchetă care a pornit de la "imposibilitatea recepţionării lucrărilor" la şoseaua Transalpina.

"E absolut normal - pe cine interesează un prejudiciu pentru statul român de 250 milioane de euro?!? Un fleac!", scria Ponta, pe Facebook.

Fostul premier susţinea că, în baza unor documente "aprobate personal de domnul ministru Orban", a fost semnat şi contractul cu Romstrade "fără licitaţie", cu două săptămâni înainte ca indicatorii tehnico-economici să fie aprobaţi de Guvernul de la acea vreme. "Adică cea mai directă şi clară ilegalitate pentru care orice funcţionar ajunge în maxim 3 zile direct la răcoare", scria Ponta.

Etichete: Ludovic Orban, Ludovic orban control judiciar, Ludovic orban DNA, Ludovic orban inculpat, Ludovic Orban nu mai candideaza, Ludovic orban urmarit penal

0/2 COMENTARII
Camelia
12 Apr 09:34
+0
VOTURI
-0
Lucru la domiciliu! Oferta noua! Cautam in toate localitatile tarii persoane serioase care vor sa castige bani in regim de colaborare. Asiguram: contract de comision, instruire gratuita, asistenta pas cu pas in desfasurarea activitatii. Cerinte: calculator, conexiune la internet, circa doua ore libere zilnic. Solicitati acum mai multe detalii la adresa de email: camysandu87@gmail.com
akjk
11 Apr 19:11
+0
VOTURI
-0
sa colaboreze PNLul cu Nicusor Dan asta ar fi cea mai buna solutie. Un parteneriat PNL+ USB. Altfel orice candidat al PNLului nu are sanse de castig si nici Nicusor Dan. Dreapta este mult prea fragmentata

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE