Ludovic Orban, despre moscheea din București: "E posibil să devină țintă pentru atentate"Candidatul PNL la Primăria Generală, Ludovic Orban, a subliniat din noi, joi seară, că, dacă va fi ales, nu va autoriza o moschee în Bucureşti. El a adăugat totodată că ar putea deveni o țintă pentru atentate.

Ludovic Orban, despre moscheea din Bucuresti: "E posibil sa devina tinta pentru atentate"
Ludovic Orban, despre moscheea din București: "E posibil să devină țintă pentru atentate"
Foto: Facebook Grupul Parlamentar PNL - Camera Deputaților

"Nu voi autoriza această moschee. Nu am niciun sentiment împotriva musulmanilor, sunt tolerant, românii sunt toleranţi, primitori, numai că nu are nicio logică să accepţi o mare moschee în capitala Românei", a spus Orban la Realitatea Tv, conform romanialibera.ro.

El a precizat că, în plus, "nu există suportul populaţiei pentru construirea unei moschei".

"În Bucureşti sunt 4000 de musulmani. Nu doar turci, arabi, iar arabii nu vor veni să se roage la această moschee", a menţionat candidatul PNL la Primăria Capitalei.

Potrivit lui Ludovic Orban, acest subiect face parte din categoria subiectelor superficiale care nu aduc niciun rezultat bun.

"Nici pe plan diplomatic, nu ştiu dacă e foarte bine să se realizeze. E posibil să devină o ţintă. Uitaţi-vă ce atentate sunt în Turcia, cu extremişti arabi. Riscăm să generăm un pericol suplimentar? Acest subiect cred că nu e de actualitate", a mai afirmat Orban.

Preşedintele Turciei, Recep Erdogan, a declarat, pe 23 martie, într-o conferinţă comună cu preşedintele Klaus Iohannis, că proiectul moscheii care urmează să fie construită în Bucureşti se află în faza obţinerii autorizaţiilor, şeful statului român anunţând că această chestiune e de "competenţa" Primăriei.

Etichete: alegeri locale bucuresti, Ludovic Orban, moschee, moschee bucuresit

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE