Ludovic Orban, de la Poliţie la DNA în dosarul în care este acuzat că a cerut 50.000 de euroLudovic Orban s-a prezentat, joi dimineaţă, la Secţia 23 Poliţie din Bucureşti, în cadrul măsurii controlului judiciar impuse de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, parlamentarul fiind acuzat că i-a solicitat unui om de afaceri 50.000 de euro pentru campania electorală. Ulterior, Orban a venit la DNA.

Ludovic Orban, la DNA
Ludovic Orban, la DNA
Foto: stirileprotv.ro

Liberalul Ludovic Orban a fost, joi, la Poliţie,după ce procurorii DNA au dispus față de acesta măsura controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile.

Orban nu a dorit să dea declarații presei referitoare la omul de afaceri căruia i-ar fi pretins cei 50.000 de euro pentru care îl acuză procurorii, precizând că a venit la secția de poliție pentru a respecta condițiile controlului judiciar.

''Nu dau declarații. Am fost prezent aici la ora stabilită pentru a respecta condițiile controlului judiciar impus. Secția 23 este secția la care trebuie să mă prezint conform programului care a fost dispus de procuror și de secția de poliție. (...) Nu am niciun fel de informații să furnizez legate de acest dosar'', a spus Orban. Întrebat dacă va contesta măsura controlului judiciar, el a răspuns: ''Rămâne de văzut''.

În jurul orei 10.45, Orban  s-a prezentat la Direcția Națională Anticorupție pentru a fi audiat în dosarul în care este cercetat sub control judiciar.

Ludovic Orban a spus, la intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, că nu va da nicio informaţie despre dosarul în care este cercetat, pentru că nu vrea să afecteze bunul mers al anchetei.

Deputatul liberat nu a dorit să spună nici acum la ce televiziuni trebuiau să ajungă banii pe care i-ar fi cerut de la un om de afaceri şi nici cine este cel căruia i-a cerut bani pentru campania sa electorală la Primăria Capitalei.

Orban a spus că luni a fost singur la DNA, iar acum va fi asistat de avocaţi: "Am întreaga disponibilitate de a da informaţii, de a da declaraţii, potrivit Codului de procedură penală, pentru a ajuta să se facă lumină în acest caz".

Ludovic Orban este cercetat sub control judiciar pentru folosirea influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite, acesta solicitându-i unui om de afaceri 50.000 de euro pentru campania electorală din vara anului 2016.

"La data de 1 martie 2016, inculpatul Orban Ludovic, prim–vicepreşedinte al unui partid, a contactat un om de afaceri pe care îl cunoştea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care Orban Ludovic candidează la funcţia de primar al municipiului Bucureşti", au anunţat procurorii DNA într-un comunicat de presă.

Ulterior, la data de 20 martie, Ludovic Orban i-ar fi cerut omului de afaceri 50.000 de euro, "cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menţionat, cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului. Inculpatul Orban Ludovic a precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una – două săptămâni", a mai arătat DNA.

Potrivit procurorilor, omul de afaceri a acceptat să îi dea suma cerută lui Ludovic Orban "în considerarea funcţiei de conducere pe care Orban Ludovic o deţine în cadrul unui partid şi a potenţialului de intervenţie al acestuia în domenii de interes în afacerile controlate de acest om de afaceri".

În urma acuzaţiilor DNA, parlamentarul a anunţat că se retrage din cursa electorală pentru Primăria Capitalei.

"Nu am încasat niciun leu. Deodamdată nu am dezamăgit pe nimeni. Instanţa decide dacă o persoană este sau nu nevinovată. Cariera nu mi s-a oprit aici. Eu nu mă joc cu viaţa politică şi cu activitatea publică. Atâta timp cât sunt implicat intr-un proces de natură penală nu pot să mă prezint în faţa cetăţenilor să le cer votul. Mă simt într-un fel neîndreptăţit dar nu pun în niciun fel la îndoiala activitatea pe care o desfăşoară DNA", a declarat Ludovic Orban la ieşirea din sediul DNA.

Ludovic Orban a mai anunţat atunci şi că îşi dă demisia din funcţiile de conducere pe care le deţinea la nivelul Camerei Deputaţilor şi PNL.

Etichete: Ludovic Orban, Ludovic orban DNA, Ludovic orban politie

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h