Ludovic Orban SCAPĂ de controlul judiciar. Decizia nu este definitivă UPDATEDeputatul Ludovic Orban s-a prezentat miercuri la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), în dosarul în care a fost trimis în judecată de DNA pentru că ar fi cerut bani de la un om de afaceri pentru campania electorală din iunie 2016. Ludovic Orban a fost propus de PNL pentru postul de primar general, candidatura sa fiind ulterior retrasă din cauza dosarului DNA. 

Ludovic Orban, la ICCJ miercuri in DOSARUL DE CAMPANIE ELECTORALA (Foto rnews.ro)
Ludovic Orban, la ICCJ miercuri în DOSARUL DE CAMPANIE ELECTORALĂ (Foto rnews.ro)

UPDATE Magistraţii instanţei supreme au decis revocarea controlului judiciar în cazul lui Ludovic Orban, în dosarul în care acesta este acuzat că ar fi cerut bani unui om de afaceri pentru campania electorală, decizia nefiind definitivă. Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis, miercuri, revocare controlului judiciar în cazul fostului candidat PNL la Primăria Capitalei Ludovic Orban. "Revocă măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul Orban Ludovic (...) " se arată în decizia instanţei.

Ludovic Orban a fost trimis marți în judecată de procurorii anticorupție, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței în scopul obținerii unor foloase necuvenite.

Potrivit DNA, la data de 1 martie, Orban a contactat un om de afaceri pe care îl cunoștea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care acesta fusese nominalizat să candideze la funcția de primar al municipiului București.

"La 20 martie, cu ocazia unei noi întrevederi, Orban i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, așadar nu în vreo modalitate legală, precum și cu depășirea plafonului stabilit prin Legea finanțării partidelor politice, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menționat, cu funcții de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului. Acesta a mai precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una — două săptămâni", susțin procurorii.

DNA precizează că omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcției de conducere pe care Ludovic Orban o deține în cadrul partidului politic și a potențialului de intervenție al acestuia în domenii de interes pentru afacerile controlate de omul de afaceri.

Etichete: dosar campanie, dosar DNA, ICCJ, instanţă, Ludovic Orban, miercuri

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h