Ludovic Orban: Nu voi iniţia şi nu voi autoriza construcţia unei moschei în BucureştiCandidatul PNL la Primăria Municipiului Bucureşti, Ludovic Orban, a recunoscut joi că se va opune ridicării unei moschei în Bucureşti dacă va fi ales primar. Una dintre motivaţiile sale este aceea că zona în care a fost prevăzută construcţia, B-dul Expoziţiei, are altă destinaţie, fiind o zonă de evenimente şi expoziţii.

Ludovic Orban spune ca nu va accepta construirea unei moschei in Bucuresti
Ludovic Orban spune că nu va accepta construirea unei moschei în Bucureşti

Ludovic Orban a respins varianta de a susţine sau de a autoriza construcţia unei moschei în Bucureşti, în cazul în care va fi ales primar general, potrivit Mediafax.

"Ca primar general trebuie să respecţi voinţa bucureştenilor, iar în toate cercetările pe care le avem, bucureştenii se opun ridicării acestei construcţii. 75% dintre locuitorii Bucureştiului se opun proiectului", a afirmat prim-vicepreşedintele liberal, Ludovic Orban. El a mai spus că şi din punct de vedere urbanistic, amplasamentul este total nepotrivit pentru o zonă de expoziţii, aşa cum este prevăzut în PUZ-ul în curs de finalizare. El se opune construcţiei şi pe motiv că există prea puţini musulmani în Bucureşti şi, astfel, nu s-ar justifica ridicarea unei mega-moschei.

În privinţa declaraţiei preşedintelui Klaus Iohannis făcută în contextul vizitei în Turcia, Ludovic Orban a apreciat drept corect faptul că preşedintele a lăsat la latitudinea autorităţilor locale să decidă în privinţa construcţiei.

Candidatul PSD la primăria Capitalei, Gabriela Firea, spune că va întreba bucureştenii dacă sunt de acord cu o moschee în Capitală, iar dacă opinia va fi favorabilă ea va susţine proiectul, altfel locuitorii Capitalei nu trebuie ''obligaţi să suporte din buget ceva cu care nu sunt confortabili''.

''Am văzut toată aceasta discuţie. Sunt un creştin ortodox practicant, aşa cum sunt aproape 90 % dintre români dar, pe de altă parte, sunt un om care respectă toate confesiunile, toate diferenţele culturale şi spirituale şi nu sunt o persoană care priveşte cu ochi răi pe altcineva care este de altă confesiune'', a spus Firea.

Ea a subliniat că administraţia trebuie să pună în practică dorinţele bucureştenilor.

''Acuma este vorba, până la urmă, şi de bugete, şi de priorităţi şi, dacă bucureştenii vor dori să se construiască şi o moschee la Bucureşti, administraţia va trebui să facă ceea ce cred aceştia. Mi se pare foarte important ca atât polticienii care au funcţii guvernamentale, cât şi cei care sunt reprezentanţi ai administraţiei publice locale să nu mai ia decizii după cum cred ei înşişi şi familia lor eventual, ci doar după o consultare publică foarte serioasă, după un referendum, chiar dacă nu neaparat din punct de vedere legal, ci o consultare cât mai largă publică. Şi, dacă răspunsul va fi 'da', va trebui să acţionăm în consecinţă. Dacă există nemulţumiri, ezitări, frustrări, atunci nu cred că trebuie să obligăm bucureştenii să suporte din bugetul lor ceva cu care ei nu sunt confortabili'', a declarat candidatul PSD la Primăria Capitalei.

Preşedintele României a declarat miercuri că proiectul construcţiei unei moschei în Bucureşti a ajuns în faza solicitării autorizaţiei de construcţie.

"După cum ştiţi, chestiunea este de competenţa Primăriei şi se lucrează la aceste documentaţii", a precizat Iohannis.

"A fost oferit un teren în Bucureşti Muftiatului musulmanilor din România pentru construirea unei moschei în Bucureşti. Muftiatul se ocupă de obţinerea autorizaţiilor necesare. Iar Turcia este gata să acorde tot sprijinul pe care îl poate acorda acestui proiect", a declarat preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan.

Preşedintele Klaus Iohannis, aflat miercuri în vizită oficială în Turcia, i-a spus omologului său de la Ankara, Recep Tayyip Erdogan, că autorităţile de la Bucureşti susţin construirea lăcaşului de cult musulman în Capitală.

Etichete: ALEGERI BUCUREŞTI 2016, Bucureşti, candidati primarie bucuresti, Gabriela Firea, Ludovic Orban, moschee in bucuresti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE