Luminiţele de Crăciun din Capitală, mai scumpe decât cele din Viena. Nota de plată:10,7 milioane leiÎn acest an, luminiţele de Crăciun din Capitală sunt mai scumpe decât cele de la Viena. Astfel instalatiile de sărbători din București costă, în acest an, circa 10,7 milioane de lei. Din această sumă, 7,7 milioane lei vin, cu titlu gratuit, de la Luxten, compania care administrează sistemul de iluminat public din Capitală, iar 3 milioane de lei îi plăteşte Primăria Capitalei. În comparaţie, iluminatul de sărbători în Viena costă circa 1,5 milioane de euro (6,7 milioane de lei).

Luminitele de Craciun din Bucuresti, mai scumpe ca cele din Viena. Nota de plata: 10,7 milioane lei
Luminiţele de Crăciun din Bucureşti, mai scumpe ca cele din Viena. Nota de plată: 10,7 milioane lei
Foto: Nicu Buculei

"Primaria Municipiului Bucuresti nu plateste pentru echipamentele si instalatiile necesare realizarii iluminatului festiv 2015/2016. Acestea sunt proiectate si produse de catre Luxten (costurile lor ridicandu-se la 6.282.049 lei+ TVA) si puse la dispozitia Municipalitatii, cu titlu gratuit, in baza unui contract de comodat incheiat intre cele doua parti. Primaria Municipiului Bucuresti suporta doar contravaloarea lucrarilor de montare, demontare, conectare si deconectare (de) la sistemul de iluminat public, in valoare de 2.469.496,99 lei fara TVA", se arata intr-un comunicat transmis de municipalitate la solicitarea hotnews.ro.

Aproape 3 milioane de beculete de tip LED impodobesc in acest an Capitala cu ocazia sarbatorilor de iarna. Traseul iluminatului festiv insumeaza 29 de kilometri si cuprinde 46 de zone din Bucuresti.

Comparativ, în Viena, una dintre capitalele europene cu cele mai frumoase luminiţe, împodobirea oraşului a costat doar 6,7 milioane de lei.

In ultimii ani, tot mai multe strazi din Bucuresti raman noaptea in bezna din cauza ca reteaua de iluminat public este foarte veche si nu au mai fost facute lucrari de modernizare. Pe de o parte, aceste lucrari trebuie facute de Luxten, firma desemnata de Primaria Capitalei sa opereze sistemul de iluminat public din Bucuresti. Pe de alta parte, nici Primaria Capitalei nu a dat, cel putin pana in 2014, partea ei de bani pentru investitii.

In plus, sistemul de iluminat public din Bucuresti are mai multi proprietari: becurile apartin Primariei Capitalei, stalpii apartin Primariei si ENEL, la fel si reteaua.

Etichete: Bucureşti, Crăciun, instalatii, luminiţe, luxten, Primăria Capitalei

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE