Lună plină de Crăciun, în 2015- pentru prima dată în ultimii 40 de aniÎn 2015 vom avea lună plină de Crăciun, anunţă experţii în astronomie. Următoarea coincidenţă astronomică de acest fel va avea loc abia peste 20 de ani, ultima fiind acum 40 de ani.

LUNA PLINA DE CRACIUN, IN 2015
LUNĂ PLINĂ DE CRĂCIUN, ÎN 2015
Foto: maion.com

Luna plină va fi vizibilă pe cer de Crăciun, marcând astfel un moment inedit, care nu s-a mai produs în ultimele patru decenii, informează site-ul huffingtonpost.com, citat de realitatea.net.

Pentru prima dată în acest secol, Luna plină va străluci pe cer în prima zi de Crăciun. Potrivit site-ului The Weather Channel, ultima Lună plină care a fost vizibilă de Crăciun s-a produs în 1977. Următorea coincidenţă astronomică de acest tip va avea loc abia în 2034, scrie Mediafax.

Locuitorii de pe continentul american vor fi cel mai bine plasaţi pentru a putea să admire fenomenul, în noaptea de Ajun, în timp ce europenii vor putea să vadă Luna plină chiar în prima zi de Crăciun.

Luna plină din 25 decembrie, supranumită şi "Luna rece" sau "Luna nopţilor lungi", va atinge punctul de maximă vizibilitate în jurul orei 13.11 (ora României, n.r.).

Etichete: craciun 2015, luna plina

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE