LUNEA ALBASTRĂ. Astăzi este cea mai deprimantă zi din anLUNEA ALBASTRĂ. Anul acesta, pe 18 ianuarie este „Lunea albastră”, considerată cea mai deprimantă zi din an. 

LUNEA ALBASTRA. Astazi este cea mai deprimanta zi din an
LUNEA ALBASTRĂ. Astăzi este cea mai deprimantă zi din an

Astăzi este cea mai deprimantă zi din an  sau Lunea Albastră. „Blue Monday” este numele dat dat zilei de luni din a treia săptămână a lunii ianuarie considerată cea mai deprimantă zi a anului. Numele i-a fost atribuit pentru prima dată acestei zile în 2005, de către compania Sky Travel, în cadrul unei campanii publicitare.

Apoi, acestei date i-au fost atribuite mai multe conotații negative sociale: schimbarea vremii, ghinion la bani, prima zi lucrătoare din an sau rezoluții neîndeplinite. Psihologul Cliff Arnall a dat publicității la vremea respectivă o formulă matematică care reprezintă „Lunea Albastră”, W exprimă condițiile meteorologice, d=debitul (diferența intre datoriile acumulate și capacitatea noastră de a plăti), T=timpul scurs de la Crăciun, Q=timpul scurs de la începutul Anului Nou, M=nivel motivațional scăzut, Na=necesitatea de a acționa, iar D exprimă salariul.

Savanții nu sunt de acord cu această teorie, notând că a fost doar o strategie de marketing din partea Sky Travel, care avea scopul de a-i face pe oameni să-și cumpere bilente pentru vacanțe cu destinații exotice și însorite.

Sursa: realitatea.net

Etichete: Blue Monday, deprimant, Lunea Albastră, luni

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE