Luni începe prima probă scrisă la BacalaureatLuni incepe bacalaureatul la limba romana Foto: ziarulunirea.ro
Luni începe bacalaureatul la limba română Foto: ziarulunirea.ro

La examenul de bacalaureat din acest an s-au înscris 23.087 de absolvenţi de liceu din Bucureşti pentru a susţine prima sesiune a examenului de bacalaureat, care va începe luni.

În perioada 11 - 13 iunie, elevii au susţinut proba A la bacalaureat, pentru testarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în 13 - 15 iunie, a avut loc proba B, care prevedea evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, între 18 şi 22 iunie au fost evaluate competenţele digitale - proba D, iar în perioada 25 - 27 iunie s-a susţinut proba C, care viza evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Începând din 2 iulie, absolvenţii claselor a XII-a şi a XIII-a au început probele scrise la examenul bacalaureat. Examenele din perioada următoare se vor desfăşura după următorul calendar:

- 2 iulie: proba E)a) - proba scrisă la Limba şi literatura română

- 3 iulie: proba E)b) - probă scrisă la Limba şi literatura maternă

- 4 iulie: proba E)c) - proba scrisă obligatorie a profilului

- 6 iulie: proba E)d): proba la alegere a profilului şi specializării

Afişarea rezultatelor va avea loc pe 8 iulie, iar pe 9 iulie, între orele 8.00 şi 12.00, depunerea contestaţiilor. Rezolvarea contestaţiilor se va face între 10 şi 12 iulie, iar pe 13 iulie vor fi afişate rezultatele finale în urma contestaţiilor.

Ministrul interimar al Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Liviu Pop, declara recent că toate sălile de examinare în care se desfăşoară examenul de bacalaureat vor fi supravegheate cu camere video, aşa cum prevede metodologia de desfăşurare a acestui examen.

Etichete: bac 2012, bacalaureat, bacalaureat 2012, Bucureşti, examen, limba şi literatura română

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE