Luni, prima sesiune a Parlamentului din 2016Deputaţii şi senatorii se întorc luni la muncă, în prima sesiune parlamentară din 2016 şi penultima din mandat, sesiune care se va desfăşura sub semnul alegerilor locale din iunie, scrutin premergător parlamentarelor de la sfârşitul anului.

Luni, prima sesiune a Parlamentului din 2016 (Foto telegrafonline.ro)
Luni, prima sesiune a Parlamentului din 2016 (Foto telegrafonline.ro)

Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului se reunesc luni la prânz, urmate de şedinţe ale liderilor de grup.

Senatorii şi deputaţii se vor întâlni pe 1 februarie în cadrul şedinţelor de grup pentru a-şi alege noi lideri sau pentru a-i reconfirma pe cei existenţi.

Astfel, la PSD Marian Neacşu va fi înlocuit cel mai probabil de Florin Pâslaru ca şef al deputaţilor. UNPR a anunţat că se va separa în Parlament de PSD, demersurile urmând să fie iniţiate în prima zi a noii sesiuni.

Aleşii îşi vor împărţi şi funcţiile din cele două Birouri Permanente, recompensate cu salarii semnificativ mai mari decât cele care intră în buzunarele parlamentarilor ''de rând''. Şedinţele de plen vor începe la ora 16,00.

Sesiunea va debuta sub semnul controverselor legate de modul de alegere a primarilor, PNL insistând asupra revenirii la două tururi de scrutin în condiţiile în care este susţinut în acest demers doar de cei de la Mişcarea Populară. Discuţii pe această temă vor avea loc între premierului Dacian Cioloş şi reprezentanţii partidelor chiar odată cu revenirea parlamentarilor la muncă.

Sursa: romaniatv.net

Etichete: luni 1 februarie, prima sesiune parlamentara 2016

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE