Macheta Centrului Cultural European Favorit, dezvăluită de primarul Gabriel Mutu. Cum va arăta FOTOPrimarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a efectuat marți o vizită de lucru pe șantierul Centrului Cultural European Favorit unde a prezentat și o machetă a viitorului centru cultural, care va renaște după 30 de ani, în inima Sectorului 6. Sală de spectacole de peste 700 de locuri, bibliotecă publică deschisă, săli de balet și de dans, precum și un mesh media de mari dimensiuni - sunt doar câteva dintre funcțiunile pe care le va avea Centrul Cultural European Favorit. 

Gloria cinematografiei românești, fostul Cinema Favorit, renaște în inima cartierului Drumului Taberei. Primarul Sectorului 6 a verificat, marți, stadiul lucrărilor de modernizare ale celui mai mare centru cultural din țară, prilej cu care a dezvăluit și macheta viitorului Centru Cultural European Favorit. 

„Încercările anterioare ale administrației publice locale de a realiza o documentație coerentă care să cuprindă tot ceea ce era necesar pentru un adevărat centru cultural au fost un eșec. În calitate de primar, am văzut acest proiect ca o provocare, de a reda simbolului Favorit strălucirea de altădată dar și funcțiile moderne prin care să atragem actul de cultură înapoi în inima comunității. Zis și făcut! În luna mai 2019, am semnat ordinul de începere a lucrărilor la ceea ce va fi Centrul Cultural Multifuncțional Favorit”, a anunțat edilul Sectorului 6, Gabriel Mutu. 


CITEȘTE ȘI Au început lucrările de demolare la Cinema Favorit. Clădirea, transformată în centru cultural FOTO

Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a anunțat luni -18 februarie 2019 că a semnat ordinul de începere a lucrărilor la Centrul Cultural "Favorit" din Drumul Taberei, astfel că fosta glorie a cinematografiei românești va fi redată comunității peste aproximtiv trei ani. Detalii, AICI. 

Ce dotări va avea Centrul Cultural European Favorit

Centrul Cultural European Favorit va beneficia de dotări multiple, printre care: 

- sală cu proiecții 3D, 

- sală de spectacole versatilă cu peste 700 de locuri

- sală de dans și balet

- bibliotecă publică

- holul de la parter va găydui vernisaje. 

„Fațada noii clădiri este prevăzută cu un ecran de tip led ce va permite celor din exteriorul imobilului să asiste în timp real la proiecțiile culturale. După finalizarea lucrărilor, vom amenaja inclusiv piațeta din fața noii clădiri, fațadele spațiilor care mărginesc această zonă astfel încât toată zona să aibă un aspect curat și modern. Toată zona din spatele clădirii a fost deja modernizată, spațiile verzi au fost refăcute integral, inclusiv locul de joacă a fost modernizat și dotat cu aparate de joacă de ultimă generație”, a declarat primarul Mutu care a precizat că, în bugetul din acest an, a fost alocată suma de 12 milioane lei (din cei 48 milioane lei prevăzuți în contract) astfel încât proiectul să se deruleze fără sincope. â

Lucrările de construcție la Centrul Cultural European Favorit urmează să fie finalizate în termen de 24 luni, conform administrației locale. 

La eveniment a participat și arhitectul Radu Teacă, cel care a conceput acest proiect încă de acum 8 ani. „E adevărat că, în ultimii ani, am avut un dialog mai susținut cu administrația locală și nastfel a început să se ridice structura din spate. Este o clădire insolită, care are o structură specială, extrem de dificilă dar unde vom reuși să creăm spații publice aerisite. Aici, spațiul exterior al clădirii este o extensie a clădirii spre exterior și ea va servi ca un loc de coagulare socială în care oamenii se pot aduna să vadă ceea ce se întâmplă simultan în sală, pe acest mesh media, de sorginte culturală”, a menționat arhitectul Radu Teacă. 

„Suntem uniți de o singură dorință: de a avea un spațiu pentru cultură în inima cartierului nostru așa cum a fost odată. Acest loc are o semnificație aparte sentimentală pentru noi toți pentru că, pe vremuri, veneam cu toții aici pentru a participa la actele de cultură care aveau loc. Acum ne bucurăm că nu mai este foarte mult timp până când acest loc va fi din nou un spațiu de cultură de care să se bucure întreaga comunitate. Noi ne bucurăm foarte mult că primăria a acceptat să ia în considerare acest proiect și să-l pună în practică”, a opinat Andrei Dincă, reprezentant al Grupului de Inițiativă Civică Favorit. 

Etichete: centrul cultural european favorit, centrul favorit, Gabriel Mutu, santier centrul cultural favorit, Sectorul 6, vizita lucru centrul favorit

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE