Macovei, despre cazul Șova: Tăriceanu ar putea răspunde penalEuroparlamentarul Monica Macovei a declarat, marți, că președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, ar putea răspunde penal în cazul lui Dan Șova.

Monica Macovei: "Ponta, PSD, Parlament: nu sunteti mai presus de lege!"
Monica Macovei: "Ponta, PSD, Parlament: nu sunteți mai presus de lege!"
Foto: b1.ro

"In aceeasi zi, dlui Valcov i-au ridicat imunitatea pentru arestare preventiva si hotararea a aparut imediat, dar in privinta lui Sova nimic. Unde e hotararea? De ce nu e? A fost doar o scrisoare a dlui Tariceanu catre ministrul de Justitie. O scrisoare nu are efecte juridice. Am cantarit mult si spun acum ca in cazul dlui Tariceanu poate fi o raspundere penala. Dupa parerea mea, lui Dan Sova i-a fost ridicata imunitatea, pentru ca majoritatea celor prezenti au votat pentru acest lucru. Dar mai este o chestiune putin discutata: Tariceanu a anuntat ca numarul voturilor, desi majoritare, nu a fost suficient, dar nu a dat nicio hotarare de Senat", a declarat Monica Macovei, conform Ziare.com.

Europarlamentarul subliniază faptul că hotărârea trebuia să apară "imediat, în aceeași zi, la fel ca în cazul în care este hotărâre de ridicare a imunității".

"M-am uitat in urma si am vazut ca de cate ori Senatul a aprobat o cerere de ridicare a imunitatii, a emis o hotarare care e pe site-ul Senatului. De cate ori nu s-a aprobat, ca in cazul Vosganian, nu a apare nicio hotarare. Unde e hotararea? Ea ar trebui sa apara imediat, in aceeasi zi, la fel ca in cazul in care este hotarare de ridicare a imunitatii", sustine Monica Macovei.

Pe de altă parte, presedintele CCR, Augustin Zegrean, întrebat recent daca este obligatoriu ca orice hotarare a Parlamentului sa fie trecuta intr-un act, a răspuns: "Altfel, Camera se joaca, nu?".

De asemenea, presedintele CSM, judecatorul Marius Tudose, a sesizat CCR in privinta unui "conflict juridic de natura constitutionala dintre autoritatea judecatoreasca si puterea legislativa, in cazul senatorului Dan Sova". In sesizare sunt invocate mai multe motive, inclusiv faptul ca Senatul nu a emis o hotarare dupa respingerea cererii de incuviintare a arestarii.

Etichete: Călin Popescu Tăriceanu, cazul Șova, macovei

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h