Mădălin Voicu contestă în instanță cauțiunea de 500.000 leiDeputatul Mădălin Voicu contestă măsura controlului judiciar și cauțiunea de 500.000 de lei instituite de DNA în dosarul în care este cercetat pentru trafic de influență, fals în declarații și spălare de bani. Plângerea sa este judecată, marți, de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Madalin Voicu contesta in instanta cautiunea de 500.000 lei
Mădălin Voicu contestă în instanță cauțiunea de 500.000 lei

Pe 18 februarie, procurorii DNA au dispus luarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune față de deputatul Mădălin Voicu, după ce Camera Deputaților a respins cererea de reținere și arestare preventivă a acestuia.

Tot atunci, Mădălin Voicu a fost anunțat că are la dispoziție 10 zile pentru a depune o cauțiune de 500.000 lei.

Potrivit DNA, măsura controlului judiciar pe cauțiune pentru 60 de zile a fost dispusă în cazul lui Mădălin Voicu "în scopul asigurării bunei desfășurări a procesului penal, împiedicării sustragerii inculpatului de la urmărirea penală și prevenirii săvârșirii altor infracțiuni".

Pe durata controlului judiciar, Mădălin Voicu trebuie să respecte mai multe obligații: să se prezinte la DNA și la Secția 6 Poliție București ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată procurorii și organele de poliție desemnate cu supravegherea cu privire la schimbarea locuinței, să se prezinte la organele de poliție desemnate cu supravegherea conform programului de supraveghere sau ori de câte ori este chemat, să nu depășească teritoriul României decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului și să nu se apropie de ceilalți inculpați sau participanți la comiterea infracțiunii și să nu comunice cu aceștia direct sau indirect, pe nicio cale.

Sursa: Agerpres

Etichete: cauţiune, control judiciar, Înalta curte de Casaţie şi Justiţie, madalin voicu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE