Tânăra din Iaşi care a murit în accidentul cu autocarul din Spania, studentă la Geografie FOTOO studentă româncă se numără printre victimele accidentului rutier care a avut loc în Spania, duminică, când un autocar cu studenţi Erasmus s-a răsturnat iar 14 pasageri au murit. Românca era studentă în Iaşi şi se afla în Spania din luna februarie.

Veronica Matcovici era studentă în anul I, la studii de master, la Facultatea de Geografie și Geologie din cadrul Universităţii Alexandru din Cuza, informează ziaruldeiasi.ro. Din februarie 2016, tânăra urma un stagiu de studiu Erasmus la Universitatea din Barcelona.

foto: ziaruldeiasi.ro

Reprezentanții Facultății de Geografie și Geologie precizează faptul că aceasta era studentă la masterul de Turism și dezvoltare regională în limba franceză. 

„Pentru noi este o lovitură extrem de puternică. Când pierzi un student la master, când e și Erasmus, când te bazezi că face cinste școlii de la Iași și te trezești că moare într-un accident stupid în Spania.... Asta este viața. Este nefericită și nedreaptă, suntem bulversați cu toții“, a declarat prof.dr. Constantin Rusu, fost președinte al Senatului UAIC.

Potrivit autorităţilor spaniole locale, studenta în vârstă de 24 de ani din Iaşi era printre cei 44 de răniţi şi a decedat în urma rănilor suferite, informează digi24.ro.

"Ministerul Afacerilor Externe anunta cu profund regret decesul unei studente de cetatenie romana in accidentul de autocar care a avut loc duminica, 20 martie 2016, in apropierea localitatii Freginals, provincia Tarragona din Spania. Consulatul General al Romaniei la Barcelona este in legatura cu familia persoanei decedate si cu autoritatile spaniole competente si va acorda asistenta consulara necesara. Decesul cetateanului roman a fost confirmat de autoritatile spaniole in cursul ‎ acestei nopti, ca urmare a procedurilor complexe de identificare a victimelor. Imediat dupa producerea accidentului la 20 martie 2016, Consulatul General al Romaniei la Barcelona a contactat in regim de urgenta autoritatile spaniole si o echipa mobila a oficiului consular s-a deplasat la locul accidentului in Freginals, la morga din Tortosa la care au fost transportate persoanele decedate, precum si la Centrul de Management al Crizei constituit de autoritatile locale. Reprezentantii oficiului consular au discutat cu directorul teritorial al Protectiei Civile, primele informatii oferite de autoritatile spaniole referindu-se strict la cetatenia persoanelor ranite in accident, printre care nu se aflau si cetateni romani", a anunţat MAE.

Autocarul transporta 60 de studente din programul Erasmus, din 19 ţări, printre care Spania, Marea Britanie, Franţa, Bulgaria, Germania, Turcia şi Ucraina.

Poliţia spune că şoferul a pierdut controlul, a intrat pe contrasens şi a lovit un autoturism, care rula regulamentar. Circulaţia a fost blocată mai multe ore.

Etichete: accident, erasmus, Spania

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE