Magazin Dedeman pe platforma Laromet. Tranzacţia se ridică la 16 milioane euroPe platforma Laromet ar urma sa fie ridicat un magazin Dedeman (Foto tramclub.org)
Pe platforma Laromet ar urma să fie ridicat un magazin Dedeman (Foto tramclub.org)

AFI Europe a cumpărat în 2007 terenul de 15,5 hectare din zona Bucureştii Noi, unde plănuia să ridice 3.000 de locuinţe şi un mall, un mega-proiect imobiliar de peste 500 de milioane de euro, scrie zf.ro. Planurile companiei au fost date peste cap de criza financiară, dezvoltatorul fiind bevoit să restructureze datorii de 2 miliarde euro.

În urma tranzacţiei imobiliare, AFI Europe a ieşit în câştig în ciuda condiţiilor de piaţă dacă ţinem cont de faptul că dezvoltatorul a vândut terenul pe platforma Laromet cu suma de 533 euro/mp, faţă de 500 euro/mp cât a fost preţul agreat în 2007 pentru întreaga suprafaţă de 15,5 hectare.

Potrivit datelor din raportul AFI Europe, cumpărătorul ar urma să plătească prima tranşă, de 2 milioane de euro, la 11 săptămâni de la semnarea contractului preliminar, a doua plată, de 5 mil. euro, ar urma să fie făcută la transferul de proprietate, după obţinerea unei autorizaţii de construcţie a unui magazin de bricolaj cu o suprafaţă de 18.000 de metri pătraţi, restul sumei urmând a fi achitată în patru tranşe anuale de câte 2,25 milioane de euro în intervalul 2012-2015.

Etichete: AFI Cotroceni, Dedeman, mall

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h