Magazinul care vindea carne de vită stricată în Bucureşti, ÎNCHIS, miercuri. FOTOUPDATE Primăria Sectorului 2 şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor au închis azi, miercuri, 20 ianuarie 2016, punctul de lucru al S.C. RASHID HALAL GROUP SRL situat pe strada Maica Domnului numărul 51 A unde a fost descoperită de către Poliţie cantitatea de 500 de kilograme de carne de vită stricată, improprie consumului uman. Potrivit unor surse din rândul autorităţilor, patronii măcelăriei tranşaseră şi voiau să scoată la vânzare o vacă pe care o găsiseră moartă.

UPDATE Legea prevede că animalul ar fi trebuit sacrificat într-un abator. Patronii carmangeriei resping acuzaţiile şi spun că au propriile reguli.

„Facem o rugăciune şi noi tăiem animalul. Şi aici tot aşa. Da, dar noi îl tăiem. Cu mâna noastră. Nu lăsam pe altcineva să îl taie. De ce scrie afară „Halal"? Halal înseamnă tăiat după religia musulmană. Lumea vine la noi şi mănâncă Halal. Halal asta e: să tăiem cu mâna noastră. Nu aşteptăm după abator. În religia noastră se spune o rugăciune. Se taie de aici până aici, se scurge tot sângele din animal. Îl lăsăm pe animal să se zbată până moare animalul. Şi atunci avem voie să lucrăm cu animalul", a declarat proprietarul măcelăriei Abdul Rashid, citat de digi24.ro.

Preşedintele Asociaţiei Române a Cărnii spune că, indiferent de tradiţii, trebuie respectată legea în privinţa siguranţei alimentelor.

„Am ajuns în Europa, nu putem să ne întoarcem acum 50 de ani, nu putem să improvizăm, să tăiem un animal agățat într-un pom, să nu respectăm această legislație sanitară și de securitate alimentară și la urma urmei generează competiție neloială. Gândiți-vă, carnea lui e posibil să fie mai ieftină decât a unuia care respectă toate normele. E normal că ăsta vinde și celălalt nu vinde. Ăla dă faliment și ăsta prosperă", a precizat președintele Asociației Române a Cărnii, Radu Timiș.

Având în vedere gravitatea faptei ce pune în pericol siguranţa cetăţenilor, primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, împreună cu reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au decis închiderea societăţii comerciale, anunţă administraţia locală. 

De asemenea, cercetările urmează să fie continuate de către Poliţie şi Parchet pentru stabilirea provenienţei întregii cantităţi de carne de bovină şi a 28 de carcase de ovine, descoperite în aceeaşi unitate comercială, precum şi a circumstanţelor prin care a ajuns să fie comercializată carnea, aflată în unitate acte de provenienţă şi fără existenţa unor certificate sanitar veterinare.

Cei doi patroni sunt urmăriţi penal de procurori şi riscă până la trei ani de închisoare pentru infracţiuni contra sănătăţii publice.

Etichete: carne de vita stricata, magazin inchis, S.C. RASHID HALAL GROUP SRL, Sectorul 2, strada maica domnului

0/1 COMENTARII
Florin
21 Jan 06:53
+0
VOTURI
-0
Oportunitate de top!
Recrutam urgent colaboratori care au timp sa se implice in timpul liber intr-un proiect de anvergura mondiala. Castigurile sunt deosebit de motivante! Asiguram cea mai buna si mai moderna instruire de specialitate! Oferta este pentru toate localitatile din tara. Cereti acum informatii mai multe la adresa noastra de email: florin_33_2006@yahoo.com

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE