MAGISTRALA 4 de METROU. Când va fi deschisă circulaţia pe secţiunea Parc Bazilescu - Lac StrăuleştiMAGISTRALA 4 de METROU. Când va fi deschisă circulaţia pe secţiunea Parc Bazilescu - Lac Străuleşti. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat marţi, în urma întâlnirii cu premierul Sorin Grindeanu că termenul pentru deschiderea circulației pe Magistrala 4 de metrou secțiunea Parc Bazilescu - Lac Străulești se menține pentru sfârșitul lunii martie 2017.

MAGISTRALA 4 de METROU. Când va fi deschisă circulaţia pe secţiunea Parc Bazilescu - Lac Străuleşti. "La Magistrala 4 de metrou, procedura este în plină derulare — cea referitoare la montarea senzorilor și a tuturor elementelor care țin de siguranța călătorilor la metrou. Termenul rămâne valabil, sfârșitul lunii martie 2017, adică termenul pe care ni l-am și asumat. Am înțeles din estimările celor de la Metrorex că undeva în două săptămâni se vor termina aceste lucrări", a declarat ministrul, Cuc citat de Agerpres.

Lungimea totală a secţiunii va fi de 2.1 km. Valoare totală a proiectului este de 1.115 mil. Lei (252.4 mil. Euro).

MAGISTRALA 4 de METROU. Când va fi deschisă circulaţia pe secţiunea Parc Bazilescu - Lac Străuleşti. Prin punerea în funcţiune a Magistralei 4 de metrou se vor realiza:

* Facilitarea legăturii între sectorul 1 Bucureştii Noi, zona Parc Bazilescu (Ps Zarea) – Străuleşti şi centrul oraşului. Aproximativ 50.000 calători pe oră şi sens vor beneficia de un mijloc de transport rapid, confortabil şi sigur.

* Asigurarea unei linii de transport cu metroul ce oferă o viteză comercială de 36 km/h, la un interval optim de urmărire între trenuri.

* Reducerea poluării (gaze de eşapament, zgomot, vibraţii) prin degrevarea transportului de suprafaţă atât public cât şi privat, cu implicaţii importante asupra îmbunătăţirii calităţii vieţii din punct de vedere al condiţiilor de mediu

* Creşterea atractivităţii transportului cu metroul, comparativ cu transportul rutier, în consecinţă, reducerea numărului de accidente, reducerea degradării drumurilor, reducerea cheltuielilor de întreţinere a carosabilului prin preluarea unei părţi importante din transportul de suprafaţă

* Extinderea ariei metropolitane a Municipiului Bucureşti prin dezvoltarea urbanistică a zonei.

MAGISTRALA 4 de METROU. Când va fi deschisă circulaţia pe secţiunea Parc Bazilescu - Lac Străuleşti. Metrorex, anunța, la jumătatea lunii decembrie 2016, că circulația pe secțiunea de metrou Laminorului — Străulești ar putea fi deschisă pasagerilor în primul trimestru al anului 2017, după ce comisiile de specialitate ale Metrorex vor finaliza verificarea lucrărilor executate. Astfel, se amâna darea în folosință a acestei secțiuni a Magistralei 4, anunțată pentru data de 19 decembrie.

Operațiunea de verificare a lucrărilor pentru obiectivul de investiții Magistrala 4 — Extinderea cu două noi stații de metrou: Laminorului și Străulești a demarat la începutul lunii decembrie.

MAGISTRALA 4 de METROU. Când va fi deschisă circulaţia pe secţiunea Parc Bazilescu - Lac Străuleşti. Concluziile comisiilor de specialitate care au verificat lucrările au evidențiat finalizarea tuturor lucrărilor de arhitectură, finisaje, lifturi și escalatoare, cale de rulare, instalații electrice și sanitare, instalații PSI, instalații de ventilație, telefonie și ceasoficare, acestea fiind în deplină stare de funcționare, astfel încât probele tehnologice aferente instalațiilor precum și ale circulației trenurilor să poată fi efectuate.

"Întrucât la acest moment nu au fost finalizate o serie de lucrări privind detecția și alarmarea la incendiu, astfel încât să fie asigurate în totalitate condițiile de siguranță și confort a călătorilor, în perioada imediat următoare vor fi continuate testele de sistem și de circulație a trenurilor, precum și continuarea lucrărilor nefinalizate pentru a putea fi create condițiile de punere în funcțiune cu călători cât mai repede posibil (estimat în primul trimestru al anului 2017). Circulația cu pasageri pe această secțiune va fi anunțată public după finalizarea probelor", se arăta în comunicatul citat.

MAGISTRALA 4 de METROU. Când va fi deschisă circulaţia pe secţiunea Parc Bazilescu - Lac Străuleşti.

Etichete: Bucureşti, Lac Străuleşti, magistrala 4 de metrou, metrou bucuresti, Parc Bazilescu, Parc Bazilescu - Lac Străuleşti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE