MAGISTRALA 5 de METROU. Buşe: Vor fi lansate licitaţiile pentru segmentul Eroilor-UniversitateMinisterul Transporturilor va demara în următoarele zile licitaţiile pentru lotul al doilea, Eroilor-Universitate, al magistralei 5 de metrou, iar proiectul pentru magistrala 6 spre aeroportul Otopeni va fi prezentat în următoarele săptămâni în Guvern, a declarat, luni, ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, în cadrul unei vizite de lucru pentru prezentarea proiectului privind legătura feroviară Gara de Nord - Gara Progresu.

Magistrala 5
Magistrala 5

Proiectele au principala menire de a decongestiona traficul din Capitală, prin oferirea de alternative viabile.

"Într-o viziune mai largă este inclus şi lotul 2 al magistralei 5 de metrou pe care dorim să o lansăm în licitaţie în următoarele zile. Viziune în care mai este inclusă şi magistrala 6, pe care o propunem Guvernului spre aprobare în următoarele săptămâni", a afirmat Buşe.

Ministrul, care şi-a preluat mandatul în iunie şi va părăsi funcţia după alegerile din decembrie, susţine că vrea să demareze mai multe proiecte, motiv pentru care a renunţat la ideea, vehiculată în săptămânile trecute, de a candida la alegerile parlamentare.

"Sunt foarte multe proiecte pe care doresc să le avansez. Vorbim despre licitaţii pentru 500 de km de austrostradă, de 300 de km de drum expres, opt variante ocolitoare care vor fi lansate în lictaţie în următoarele cinci săptămâni", a menţionat Buşe.

La începutul acestei luni, ministrul Transporturilor spunea că este posibil ca magistrala 6 de metrou, între Capitală şi aeroportul Otopeni, să fie gata în 2020, an în care Bucureştiul va găzdui patru meciuri la Campionatul European de fotbal, însă termenul asumat oficial pentru tronsonul de metrou rămâne 2021.

În prezent, în capitală sunt realizate lucrări la două tronsoane de metrou - magistrala 5 Drumul Taberei - Eroilor şi magistrala 4 1 Mai - Străuleşti, ambele înregistrând mari întârzieri.

Potrivit estimărilor actuale, ambele tronsoane vor fi finalizate anul viitor.

Etichete: lot 2 magistrala 5, lotul 2, magistrala 5 de metrou, metrou

0/3 COMENTARII
Fundex
24 oct 23:26
+0
VOTURI
-0
Mai om bun, Mercali sau cum te cheama, tu si cu ala cu peroanele lui inguste aveti o problema. Credeti ca daca scrieti aici va va citi cineva si va face cum ziceti voi sa fie.
In primul rand, pentru orice lucrare se fac anumite studii. Daca s-ar face lucrurile dupa cum scrie orice b*nos, ati merita premiul Nobel, faceti economie la buget de j-de-mii de studii de fezabilitate.
Iar in al doilea rand, daca chiar ati vrea sa faceti ceva, ati putea sa luati legatura cu cei in masura sa le propuneti solutiile voastre. In cazul asta ar fi Metrorexul.
De ce nu scrii matale la Metrorex sa le propui ideea ta?
Dumitru
24 oct 20:37
+0
VOTURI
-0
Merkhury, se vede ca esti fidel utilizator al autogarilor din zona Garii de Nord, habar nu ai de trasee metrou sau tren prin Bucuresti. Nu au cum sa faca statie de metrou acolo, decat daca muta bucla dintre Gara de Nord si Victoriei sa ajunga la matache, si sigur nu se va face asta. Mai bine ar muta autogarile alea undeva spre exteriorul orasului, polueaza zona centra cu mizeriile alea de autogari mici.
MERKHURY
24 oct 17:44
+0
VOTURI
-0
PE MAGISTRALA SPRE GARA PROGRESUL PROPUN O STATIE DE METROU SUB PIATA MATACHE,IN JUR SUNT 3 AUTOGARI CARE AR PUTEA FI O MOTIVATIE IN PLUS.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE