Magistrala 5 de metrou Dr. Taberei-Universitate va ajunge în Pantelimon în 2030. Unde va avea staţiiPrevăzută initial ca un proiect unitar, din Drumul Taberei până în Pantelimon, Magistrala a cincea (M5) de metrou a fost modificată, împărțită în tronsoane și întârziată de mai multe ori. Conform Metrorex, extinderea până în Pantelimon nu a fost abandonată.

Magistrala 5 de metrou Dr. Taberei-Universitate va ajunge in Pantelimon in 2030. Unde va avea statii
Magistrala 5 de metrou Dr. Taberei-Universitate va ajunge în Pantelimon în 2030. Unde va avea staţii

„La această data (n.n. – aprilie 2018) Metrorex are în procedură actualizarea şi schimbarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivele Magistrala 5, Tronson 1: Drumul Taberei - Universitate şi Tronson 2: Universitate - Pantelimon în vederea obţinerii aprobării prin Hotărâre de Guvern a unificării acestor două obiective de investiţii într-unul singur, respectiv Magistrala 5: Drumul Taberei – Pantelimon", au anunţat pentru Capital oficialii Metrorex.

În privinţa execuţiei şi finalizării M5, Dumitru Șodolescu, directorul general Metrorex SA a declarat că opreatorul de transport „va demara, în cursul anului 2018, procedura de licitaţie pentru achiziţia serviciilor de proiectare pentru secţiunea Eroilor – Piaţa Iancului. Perioada estimată de execuţie pentru această secţiune este 2018 - 2023, iar pentru tronsonul Piaţa Iancului – Pantelimon, 2023 – 2030".

Conform proiectului, staţiile tronsonului Pantelimon – Universitate vor fi: Pantelimon, Granitul, Spitalul Sf. Pantelimon, Morarilor, Chişinău, Stadionul Naţional, Victor Manu, Piaţa Iancului 2, Mătăsari, Foişorul de Foc, Calea Moşilor, C.A. Rosetti, Universitate 2. Prin urmare, acest tronson va începe de la depoul de metrou Pantelimon, va trece pe sub Șoseaua Pantelimon, Șoseaua Iancului, B-dul Pache Protopopescu şi va ajunge la Universitate trecând pe la piaţa Rosetti.

Etichete: magistrala 5 de metrou, Metrorex, metrou pantelimon

0/3 COMENTARII
Vlad
02 mai 10:30
+0
VOTURI
-0
Ma bucur ca macar nu au renuntat complet la proiect asa cum se zvonea. Ar fi fost extraordinar daca ultima statie ar fi fost nu la Republica, ci peste lac, chiar in orasul Pantelimon!!
fsdfds
01 mai 22:46
+0
VOTURI
-0
Vorbim de un proiect pentru care s-au platit bani grei pe diferite studii si care, potrivit declaratiilor anterioare, avea asigurate sursele de finantare. Totul se va anula. Bani risipiti, timp pierdut. De ce? Pentru ca asa e la noi. Abia au finalizat reabilitarea liniilor de tramvai si a soselei Pantelimon cu bani grei, proiect care trebuia finalizat inca din 2008 (cum zicea fostul Primar General dovedit ca hot ordinar intre timp - Oprescu). Nu se va face nimic, sunt convins.
zzz
01 mai 18:49
+0
VOTURI
-0
cui ii pasa ? 2030 la nivel de declaratii 2050 la executie ...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE