Locuitorii de pe Eroii Sanitari reclamă noi probleme la Magistrala 5 de metrou: Este zonă protejatăLocuitorii de pe bulevardul Eroii Sanitari, unde se fac lucrări pentru noua magistrală de metrou, au descoperit că locuințele lor, afectate de lucrările la Magistrala 5, se află în zona protejată, iar constructorul ar fi trebuit să ia măsuri speciale de protecție.  Oamenii spun însă că reglementările sunt doar pe hârtie, pentru că în realitate, casele vechi şi de o sută de ani se clatină ori de câte ori se lucrează în subteran.

Locuitorii de pe Eroii Sanitari reclama noi probleme la Magistrala 5 de metrou: Este zona protejata
Locuitorii de pe Eroii Sanitari reclamă noi probleme la Magistrala 5 de metrou: Este zonă protejată

„Cartierul Cotroceni în zona Eroii Sanitari este în zonă protejată, se cheamă zona protejată 45. Suntem pe aliniamentul de demarcaţie. Aici cei de la Metrorex nu aveau voie să facă activităţi care provoacă degradarea clădirilor protejate sau sunt incompatibile cu statutul de zonă protejată”, spune un localnic citat de Digi24. 

Aceste reglementări speciale pentru zona Eroii Sanitari ar avea şi un motiv.

„Sunt probleme legate de sol. Au început să se desprindă scările de casă sau subsoluri inundate. Ştiu că aici e albia Dâmboviţei şi pânza freatică este mai sus”, spune Angela Răcăşan.

Locuitorii spun că, în aceste condiţii, se explică de ce casele lor au de suferit de pe urma lucrărilor pentru magistrala 5. Dincolo de problemele de sol, imobilele din zonă sunt foarte vechi.

„Casele din spatele nostru sunt monumente istorice care au un grad suplimentar de protecţie. În mod normal constructorul trebuia să conceapă măsuri de asigurare pentru că sunt case de 100 de ani”, spune Iulian Ungureanu.

Ajutați de avocați, locuitorii spun că au trimis mai multe solicitări autorităților prin care au cerut să vadă dacă documentația emisă este legală sau dacă se respectă normele speciale din zonă.

„Comunicarea autorităţilor lipseşte cu desăvârşire. Primărie, Minsiterul Transporturilor care are are în subordine Metrorexul. Inspectoratul de stat în construcţii care ar trebui să se asigure că orice şantier nu afectează cetăţenii”, spune Irina Zamfirescu, reprezentanta unui ONG.

Cele mai mari probleme au apărut la sfârşitul lunii decembrie, când o suprafaţă importantă s-a surpat din cauza lucrărilor de metrou. Atunci autorităţile au evacuat mai multe familii dintr-un imobil care risca să se prăbuşească.

Acum, oficialii Primăriei Capitalei îi liniştesc pe oameni şi le transmit că toate avizele sunt obţinute legal, dar şi că s-au făcut studii care arată că zona nu mai prezintă alte pericole.

Etichete: magistrala 5, metrou, metrou drumul taberei, zona protejata

0/4 COMENTARII
DGU
21 Mar 07:54
+0
VOTURI
-0
AM IMPRESIA CA GALERIILE METROULUI TREBUIES DUSE "MAI IN ADANCIME" , NU DOAR LA 10 METRI SUB STRADA ...
GANDITI-VA CA SUNT CABLURI , CONDUCTE DE APA , CANALIZARE CARE DIN CAND IN CAND NE MAI ADUCE AMINTE CA NU S-A IMTAMPLAT NIMIC DE PESTE 50 DE ANI ...
PROMISIUNEA CELOR DE LA SANTIER CA VOR "TERMINA" TOTUL IN 30 DE ZILE , A FOST DEPASITA FOARTE MULT , ACUM APARAND SI ALTE PROBLEME , CARE FAC PE LOCATARII ZONEI SA NU-SI MAI DOREASCA METROUL ....
Hotii
21 Mar 07:28
+0
VOTURI
-0
Constructia acestui metrou este una din cele mai mari batai de joc din istoria lucrarilor de constructie din aceasta tara. Se bate pentru podium cu lucrarile de pe Rebreanu si Pantelimon. Pentru un ciot de magistrala au aiurit jumatate de oras si macar de-ar fi terminat la timp. Nici nu-i de mirare ca s-a renuntat la continuarea liniei pana in Pantelimon, dovedindu-se inca o data ca nu suntem in stare de nimic.
vlad
20 Mar 13:52
+0
VOTURI
-0
Daca chiar se desprind scarile nu inseamna ca era o problema mare cu cladirea?? Ca poate era cu bulina rosie? Ca asta nu s-a intamplat in Drumul Taberei.
BPY
20 Mar 12:14
+0
VOTURI
-0
FOTOGRAFIA REPREZINTA "SURPAREA DE LA PODUL IZVOR" NU DIN ZONA METROULUI EROILOR ... DE CE DEZINFORMATI CITITORII , CARE NU CUNOSC ZONA RESPECTIVA ???

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE