Magistrala 7 de metrou Bragadiru-Voluntari, blocată de legislația româneascăMagistrala 7 de metrou  Bragadiru - Alexandriei - Rahova - Piata Unirii - Mosilor - Obor - Colentina - Voluntari va fi realizată în parteneriat public-privat. Metrorex a finalizat studiul de prefezabilitate aferent poiectului însă pe 7 iunie 2012 contractul a fost sistat până la clarificarea aspectelor contradictorii în legislatia proiectelor derulate prin Parteneriat Public Privat.

Proiectul Liniei 7 de metrou, Bragadiru - Alexandriei - Rahova - Piata Unirii - Mosilor - Obor - Colentina - Voluntari este prevazut în Strategia globala de dezvoltare si modernizare a transportului cu metroul în Bucuresti 2008-2030. Astfel, în baza aprobarii Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, S.C. Metrorex
S.A. a facut publica intentia de a demara procedurile pentru achizitia serviciilor de asistenta si consultanta tehnica, economico-financiara si juridica pentru pregatirea documentatiei tehnico-economice (Studiul de prefezabilitate si Studiu de fezabilitate) pentru proiectul Liniei 7 de metrou.

Proiectul Magistralei 7 a fost conceput a fi realizat în parteneriat public - privat, S.C. Metrorex S.A. fiind desemnat ca Partener Public pentru organizarea si supervizarea etapelor premergatoare încheierii contractului de parteneriat public - privat si a procedurii de stabilire a unui Partener Privat.

"În data de 28.01.2011 a fost publicat în Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) anuntul de participare. În urma licitatiei, a fost desemnata câstigatoare Asocierea: PricewaterhouseCoopers Management Consultants S.R.L., Pricewaterhouse Coopers Audit S.R.L., S.C. Metroul S.A., Salans Moore si Asociatii SCA",  a declarat directorul Metrorex Cătălin Honor, într-un comunicat remis B365.ro.

Ulterior încheierii procedurii de achizitiei, S.C. Metrorex S.A. a încheiat, în data de 23.08.2011, cu Asocierea: PricewaterhouseCoopers Management Consultants S.R.L., Pricewaterhouse Coopers Audit S.R.L., S.C. Metroul S.A., Salans Moore si Asociatii SCA, contractul pentru "Servicii de proiectare, asistenta si consultanta tehnica, economico-financiara si juridica pentru pregatirea si derularea procedurii de atribuire.

"Studiul de Prefezabilitate a fost aprobat în sedinta Consiliului Tehnico-Economic Metrorex din data de 18.05.2012. În data de 07.06.2012 contractul a fost sistat pâna la clarificarea aspectelor contradictorii în legislatia proiectelor derulate prin Parteneriat Public Privat", a precizat directorul Metrorex Cătălin Honor. 

Precizările directorului Metrorex vin după ce deputatul PNL Ovidiu Raețchi a declarat, joi, că Ministerul Transporturilor și Metrorex trebuie date în judecată pentru blocarea construcției magistralei de metrou spre Rahova

 

Etichete: Bragadiru-Otopeni, Cătălin Honor, magistrala 7, Metrorex, metrou, realitatea

0/3 COMENTARII
caine
18 oct 20:21
+0
VOTURI
-0
duminica, vreme superba, nu se lucreaza la pasajul piata sudului, desi s-a anuntat o intarziere de 11 luni. asta poate o interesa pe cineva....apropos, noaptea de ce nu se lucreaza?
Elena
16 oct 13:23
+0
VOTURI
-0
Selectam colaboratori pentru lucru la domiciliu. Condiții: calculator, conexiune la internet, studii medii cel putin, cunostinte de operare cu documente word si pdf, seriozitate, dorinta de a invata ceva nou. Asiguram: instruire gratuita si indrumare pas cu pas, contract de comision. Cereti acum detalii la adresa de email: bucatariaelenei@gmail.com
pasagerul
16 oct 09:37
+0
VOTURI
-0
Magistrala 17 cand va fi gata?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE