Magistrala de metrou spre Otopeni, finanţare de 300 milioane euro de la BERDMAGISTRALA 6 DE METROU. Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a decis să aloce suma de aproximativ 300 de milioane de euro pentru completarea aranjamentului financiar la magistrala de Metrou M6 (1 Mai - Otopeni, n.r.) a anunţat, luni, ministrul Transporturilor, Felix Stroe, într-o conferinţă de presă.

Harta metrou Otopeni
Harta metrou Otopeni
Foto: dailybusiness.ro

MAGISTRALA 6 DE METROU.  "Astăzi (luni, n.r.) am avut o nouă întâlnire de lucru cu BERD. Vreau să precizez că aceste întâlniri sunt săptămânale. Reprezentanţii BERD ne-au dat o veste foarte bună. S-a luat decizia finală la Londra, la BERD, pentru alocarea sumei de aproximativ 300 de milioane de euro pentru completarea aranjamentului financiar la magistrala de metrou M6. Este un lucru extrem de pozitiv care trebuie să ne aducă bucurie", a spus ministrul, citat de Agerpres.

De asemenea, acesta a adăugat că de luni este operaţională echipa care lucrează, împreună cu echipa Băncii Mondiale, la proiectul autostrăzii Ploieşti - Braşov.

MAGISTRALA 6 DE METROU.  "În conformitate cu calendarul pe care mi l-am asumat cu BM, astăzi, 15 ianuarie, a devenit operaţională unitatea de implementare care este încadrată de specialişti competenţi, are logistica necesară, toate condiţiile şi a început să lucreze. De astăzi este operaţională echipa care lucrează, împreună cu BM, la proiectul autostrăzii Ploieşti - Braşov. Sunt lucruri în care nu credea nimeni în urmă cu foarte puţin timp şi care astăzi au demarat şi nu mai pot fi oprite chiar dacă cineva ar dori acest lucru", a subliniat Stroe.

Citeşte şi Când va fi gata linia de metrou spre Aero­portul Otopeni

MAGISTRALA 6 DE METROU.  La sfârşitul anului trecut, Ministerul Transporturilor a anunţat că a aprobat şi transmis recent, la Comisia Europeană, cererea de finanţare pentru Magistrala 6 de metrou 1 Mai - Otopeni, cu o valoare totală a proiectului de circa 1,392 miliarde de euro.

MAGISTRALA 6 DE METROU.  Noua linie de metrou va avea o lungime de 14,2 km şi 12 staţii.

Etichete: Bucureşti, finantare metrou, linie de metrou, magistrala 6 de metrou, metrou, metrou Otopeni

0/1 COMENTARII
Vlad
16 Jan 10:32
+0
VOTURI
-0
De ce trag magistrala la 1 Mai?? Ce este acolo??? De ce trebuie sa schimbi de 3 ori metroul (4 magistrale) ca sa ajungi in centrul orasului??? Te apuci de asa ceva ca de fapt sa descurajezi orice turism???

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h