Mai mult de jumătate dintre români nu au ajuns la stomatolog în ultimul anStatisticile arată că mai mult de jumătate dintre români nu au trecut pe la dentist în ultimul an, chiar dacă problemele dentare pot duce la afecţiuni grave şi chiar la deces.

Mai mult de jumatate dintre romani nu au ajuns la stomatolog in ultimul an
Mai mult de jumătate dintre români nu au ajuns la stomatolog în ultimul an
Foto: premiumdent.ro

În România, 8 din 10 adulţi au probleme cu dinţii. Mulţi nici nu-şi permit să meargă la dentist. De altfel, statisticile arată că mai mult de jumătate dintre români nu au trecut pe la dentist în ultimul an, iar statul alocă pentru dantură prea puţini bani. Iar şi mai puţinii dentişti care acceptă tarifele mici decontate de CNAS se plâng că fondurile se termină imediat.

În cabinetul de la şcoală, copiii au gratuitate. Medicul nu descoperă doar carii.

Primăriile alocă bani pentru cabinetele stomatologice şcolare. Teoretic, minorii au gratuitate şi la cabinetele private care au contract cu Casa de Asigurări, informează TVR. Însă, suma alocată unui dentist pentru o lună întreagă poate acoperi numai câteva proceduri. Din aceşti bani trebuie trataţi şi copiii, şi adulţii care au asigurare de sănătate. Tarifele decontate sunt însă departe de valoarea reală, aşa că majoritatea dentiştilor nici nu lucrează cu asigurările sociale.

Etichete: dentist, medic, stomatolog

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE