Încă cinci capete de acuzare pentru Marian Vanghelie, după ce vărul său a colaborat cu DNAVărul lui Marian Vanghelie şi-a schimbat declaraţiile din faţa procurorilor DNA, astfel încât primarul suspendat al Sectorului 5 a primit cinci noi capete de acuzare.

Mai multe capete de acuzare pentru Marian Vanghelie, dupa ce varul sau a colaborat cu DNA
Mai multe capete de acuzare pentru Marian Vanghelie, după ce vărul său a colaborat cu DNA
Foto: realitatea.net

Vărul lui Marian Vanghelie, Mircea Niculae, este intermediarul comisionului de aproape 20% din contractele pe care Marian Vanghelie le atribuia omului de afaceri Marin Dumitru. El s-a hotărât să colaboreze cu anchetatorii la finalul săptămânii trecute, informează rtv.net. În urma schimbării declaraţiilor, Marian Vanghelie s-a ales cu cinci capete noi de acuzare, ajungându-se la 23 care îi sunt imputate primarului din Sectorul 5.

El este acuzat pentru opt infracțiuni de abuz în serviciu, opt infracțiuni de luare de mită și șapte infracțiuni de spălare de bani.

Marian Vanghelie a fost arestat preventiv pe 14 martie.

"În perioada 2007 — prezent, inculpatul Vanghelie, în schimbul unor foloase materiale, a ajutat un om de afaceri să obțină, pentru societățile pe care acesta din urmă le controlează, acordarea a numeroase contracte de lucrări publice, contracte în valoare totală de aproximativ două miliarde de lei (noi). Pentru atribuirea și plata contractelor de execuție de lucrări publice inculpatul Vanghelie Marian-Daniel a perceput un 'comision' de aproximativ 20% din valoarea contractelor încheiate între Primăria sectorului 5 și instituții din subordinea acesteia, pe de o parte, și societățile controlate de către omul de afaceri, pe de altă parte", susține DNA.

"Comisionul" respectiv a fost plătit de omul de afaceri Dumitru Marin lui Vanghelie prin intermediul lui Mircea-Sorin Niculae (vărul primarului) și al unei alte persoane apropiate lor, mai spun procurorii.

Etichete: acuzaţii, DNA, Marian Vanghelie

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h