Mai multe case de lângă Bucureşti nu pot fi racordate la reţeaua electrică. MOTIVULMai multe familii au investit zeci de mii de euro în casele lor, construite în Clinceni, dar nu au curent electric de şase ani. Asta pentru că strada lor se află cu 25 de metri în afara ariei de racordare la reţeaua electrică

Mai multe case de langa Bucuresti nu pot fi racordate la reteaua electrica. MOTIVUL
Mai multe case de lângă Bucureşti nu pot fi racordate la reţeaua electrică. MOTIVUL
Foto: adventuresofsaragb.wordpress.com

Mai mulţi proprietari şi-au construit case în Clinceni pentru a fugi de agitaţia oraşului, dar au dat peste o situaţie imposibilă: nu au curent electric.

„Din 2012... eu chiar din 2009. În paralel cu depunerea pentru autorizaţia de construcţie, atunci am făcut şi primele demersuri", spune un proprietar, conform digi24.ro.

Casele nu pot fi racordate la reţeaua electrică deoarece un ordin al Autorităţii din domeniul Energiei spune că distanţa de la reţeaua existentă până la drumul de servitute nu poate să fie mai mare de 100 de metri. În acest caz este de 125 de metri.

Proprietarii caselor construite şi abandonate în câmp aşteaptă acum legi mai bune. Oamenii se uită neputincioşi la investiţii de zeci de mii de euro de care nu se pot folosi.

„Am putut să o opresc şi să încerc să conserv ce s-a investit până acum", spune un proprietar.

Compania Enel, cea care administrează distribuţia energiei în zonă, spune că de vină ar fi primăria care nu a trimis toate actele pentru studiile de fezabilitate din care să reiasă clar cine trebuie să suporte investiţia pentru cei 25 de metri.

Pe de altă parte, primăria recunoaşte că mai are de trimis planul topografic al străzii şi încă nu ştie dacă are sau nu bani pentru extinderea reţelei.

„Trebuie făcut un buget pe investiţii. Soluţii sunt şi cred că se rezolvă, dar asta e procedura pe care trebuie să o respectăm", spune Ion Simion, viceprimar Clinceni.

Între timp, pe site-ul Autorităţii de Reglementare în Energie a fost publicat în urmă cu doar două zile un nou ordin. Într-o anexă, autorităţile au adăugat un detaliu greu de observat, dar care poate rezolva problema cu care consumatorii au pierdut ani de zile pe drumuri. Acum, proprietarilor li se dă dreptul să suporte ei extinderea reţelei în locul companiei de utilităţi sau a primăriei. Tot ce trebuie să facă acum aceşti consumatori este să solicite în mod expres acest lucru.

Etichete: clinceni, curent electric

0/1 COMENTARII
elena
13 Jan 16:25
+0
VOTURI
-0
O METODA CONFORTABILA DE FACUT BANI ! EDITURA EPUBLISHERS CAUTA COLABORATORI in tara si strainatate pentru a face reclama pe internet pentru CARTI ELECTRONICE . Avem cel mai puternic sistem cu care dumneavoastra puteti castiga bani in confortul propriei case, in fata calculatorului, fara stres, fara sefi, fara obligatii. Oferim instruire completa si gratuita, de exceptie. Cereti urgent mai multe detalii scriind cuvantul ,,FRANCIZA” la adresa de email:  mami_meda@yahoo.com

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE