Ce instituții vor efectua sondaje la ieșirea de la urne la alegerile locale din BucureștiBiroul Electoral Central (BEC) a acreditat luni mai multe institute pentru efectuarea de sondaje de opinie la ieșirea de la urne la scrutinul din 5 iunie.

Biroul Electoral Central
Biroul Electoral Central
Foto: universuljuridic.ro

Potrivit unor hotărâri adoptate în ședința de luni, BEC a acreditat Asociația pentru protecția consumatorului european pentru efectuarea de sondaje în București, iar Fundația "Biroul de Cercetări Sociale" (BCS) pentru exit-poll-uri la nivelul Capitalei, dar și în Mangalia, scrie Agerpres.

De asemenea, au mai fost acreditate Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) pentru exit-poll-uri în sectorul 4 al Capitalei, la secțiile de votare 738 — 742 organizate la Școala nr. 98 "Avram Iancu", și Institutul de Politici Publice, Administrație și Științele Educației din cadrul Universității "Constantin Brâncuși" din Târgu-Jiu pentru efectuarea de sondaje în județul Gorj. Potrivit legislației în vigoare, operatorii instituțiilor de sondaj au acces, în baza acreditării, în imobilul în care funcționează secția de votare și în raza a 500 de metri în afara acestuia, fără a avea acces în interiorul localului de vot.

Totodată, operatorii de sondaj au obligația de a nu tulbura liniștea și ordinea publică și de a nu interveni în niciun mod în organizarea și desfășurarea alegerilor. Săptămâna trecută, Biroul Electoral Central (BEC) a acreditat Centrul de sociologie urbană și regională — CURS și Grupul de studii socio-comportamental — Avangarde pentru efectuarea de sondaje de opinie la ieșirea de la urne. Cele două instituții vor efectua sondaje la nivelul municipiului București.

Etichete: alegeri bucuresti, ALEGERI BUCUREŞTI 2016, alegeri locale, bec, biroul electoral central, iesirea de la urne, sondaje iesirea de la urne

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h