Mai multe locuri de PARCARE au apărut peste noapte pe o pistă de biciclete din Bucureşti FOTO



Şase locuri de parcare au apărut pe pista de biciclete amenajată pe Calea Victoriei. Un desen asemanator a apărut şi în zona Muzeului Naţional de Artă. Acţiunea este un demers artistic  în cadrul evenimentului SPATIU EXPANDAT 2016 / ZONA GRI ce are loc în perioada 12 octombrie - 15 noiembrie 2016 în Bucureşti. Artiştii care au creat instalaţia spun că este o formă de protest împotriva maşinilor parcate pe trotuare şi pe piste de biciclete.

Locuri de parcare pe o pista de biciclete in Bucuresti
Locuri de parcare pe o pistă de biciclete în Bucureşti
Foto: Radu Boeru

Locurile de parcare, desenate cu vopsea albă, au fost semnalizate cu indicatoare pe care scrie "Nu parcaţi! Loc rezervat!", potrivit hotnews.ro.

Mai mult, Primăria nu a ştiut de acest demers artistic, chiar dacă a oferit autorizaţie pentru evenimentul  respectiv. 

MAI MULTE IMAGINI CU INSTALAŢIA ARTISTICĂ POT FI VIZIONATE AICI.

Instalatiile au fost create in cadrul evenimentului SPATIU EXPANDAT 2016 / ZONA GRI ce va avea loc in perioada 12 octombrie - 15 noiembrie 2016. Interventiile in spatiul public sunt realizate de artistii Dan Acostioaei, Mihai Balko, Radu Boeru, Elana Katz, Monotremu, Miklos Onucsan. 

 

"Cea de-a sasea editie a proiectului Spatiu Expandat si-a propus sa exploreze tema zona gri. Prin intermediul acesteia am urmarit sa chestionam modalitatile de separare a spatiului public de cel privat, atat in ce priveste dimensiunea sa fizica cat si cea care apartine sferei publice; sa exploram limitele gesturilor, actiunilor si discursului in spatiul public; sa interogam modurile in care se stabilesc si se legitimizeaza cadrele interventiilor publice, precum si masura in care acestea permit participarea diferitelor grupuri si indivizi. Am dorit sa provocam o serie de raspunsuri mai acute la specificitatea spatiul public romanesc, care acum este intr-un moment de tensiune, de formare", se arata in anuntul evenimentului.

Etichete: Bucureşti, INSTALATIE, INSTALATIE ARTISTICA, locuri de parcare, parcare, parcari bucuresti, PISTE BIBICLETE

0/6 COMENTARII
Caine
12 oct 19:48
+0
VOTURI
-0
"E a nu stiu cata oara scrie ala de peroane"
"A vedea Bulevardul Basarabia"

Mai Javra, dar tu chiar nu stii limba romana!
Ti s-a spus ca se spune "a SE vedea", tu nimic. Acum, vii cu alta perla:"a cata oara scrie ala", cand ar fi trebuit, probabi, sa scrii "a cata oara CAND scrie ala"...
Imi pare bine c-ai renuntat la peroanele tale, dar totusi, te rog eu, invata IN P***A MA-TII limba romana!

Succesuri!
cris
12 oct 14:33
+0
VOTURI
-0
@javra - ciocu' mic gutzanule !
Javra
12 oct 07:40
+0
VOTURI
-0
Javra, treci la cotet. E a nu stiu cata oara scrie ala de peroane si tu dupa el cu acelasi comentariu. Mars la PSD sa faci un ban cinstit, ca au nevoie de postaci.
Caine
11 oct 21:56
+0
VOTURI
-0
Nu s-ar putea ca cineva sa-i stearga retardatului toate comentariile cu "a vedea" peroanele lui lipsite de bare de protectie si de biciclisti care calaresc trecerile de pietoni?
A fost distractiv primele dati, i s-a sugerat sa faca sesizari catre Primarie, dar omul continua in prostia lui... Deja devine stresant.
Ady
11 oct 20:24
+0
VOTURI
-0
Modernizări căi rulare și peroane când mai începe Primăria Capitalei??Peroanele de tramvai înguste lipsite de bare de protecție un coșmar fără sfârșit.A vedea Bulevardul Basarabia,Strada Barbu Văcărescu,Bulevardul Ion Mihalache,Calea Giulești,Calea Călărașilor etc etc etc.Cât mai e până scăpăm de pericolele astea de peroane????
Filip
11 oct 14:42
+0
VOTURI
-0
"Mai mult, Primăria nu a ştiut de acest demers artistic, chiar dacă a oferit autorizaţie pentru evenimentul respectiv."

EPIC !!! Nu credeam ca poate fi atata haos in Primaria aia... Hahahhaaahhaa!!!!!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h