Patru persoane care asistau la concertul Carla's Dreams au fost transportate la spital VIDEO UPDATEConcertul trupei Carla's Dreams de la Piatra Neamţ a fost oprit, vineri seara. Conform unei postări de pe pagina de Facebook a formaţiei din Chişinău, mai multe persoane şi-au pierdut cunoştinţa din cauza temperaturii din mall. Trupa a anunţat de asemenea că a depus o plângere la Poliţie şi îşi îndeamnă fanii, pe Facebook, să se solidarizeze pentru a nu se produce o nouă tragedie Colectiv.

Concertul Carla's Dreams de la Piatra Neamt a fost intrerupt
Concertul Carla's Dreams de la Piatra Neamţ a fost întrerupt
Foto: vestea.net

UPDATE 13.30 Potrivit reprezentaţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ, organizatorii spectacolului la care a concertat formaţia Carla’s Dreams nu au estimat corect numărul de spectatori prezenţi la evenimentul organizat în holul mall-ului Galeria, scrie news.ro.

Ca urmare, instituţia va face o anchetă pentru a stabili cu cât a fost depăşită capacitatea spaţiului unde a avut loc concertul, în funcţie de aceasta urmând să fie stabilite şi eventualele sancţiuni.   

"Problema în cazul incidentului de la mall a fost estimarea greşită a numărului de spectatori. Organizatorul avea obligaţia să respecte numărul de utilizatori ai spaţiului prevăzut în autorizaţia eliberată de către ISU. Trebuie să se înţeleagă că noi nu puteam interzice să intre un anumit număr de oameni în respectiva locaţie, problema fiind strict a organizatorilor. Clădirea este autorizată din punctul de vedere al securităţii la incendiu şi are toate dotările necesare pe linie de situaţii de urgenţă. Acum nu trebuie să fim abuzivi în aplicarea legii, ci trebuie să analizăm foarte bine cazul. Nu putem merge pe estimări, nu putem să ne jucăm cu legea", a declarat, sâmbătă, inspectorul şef al ISU Neamţ, Ioan Niţică.

UPDATE 12.30 Reprezentanții Galleria Mall nu au solicitat Primăriei Piatra Neamț autorizație pentru concertul "Carla's Dream", potrivit primarului Dragoș Chitic. La concert au fost prezenți peste 2.000 de oameni. Din cauza căldurii insuportabile, nouă persoane au leșinat. Poliția Piatra Neamț a demarat o anchetă.

"Este o societate comercială privată care a decis organizarea unui concert în interior. A fost o soluție cel puțin neinspirată pentru că ei au o parcare destul de mare unde putea fi organizat concertul. Primăria Piatra Neamț nu a primit nicio solicitare pentru eliberarea vreunui act pentru desfășurarea concertului. Am dispus Poliției Locale să efectueze un control, să verifice autorizația de funcționare și ce prevede aceasta, iar în funcție de rezultate vom lua măsurile care se impun. Se poate merge până la închiderea mall-ului", a afirmat Chitic, potrivit Agerpres.

Potrivit sublocotenentului Andrei Grancea, purtător de cuvânt al ISU Neamț, și Inspecția ISU a demarat o anchetă pentru a constata dacă s-au încălcat normele PSI.

UPDATE 10.00 Nouă persoane care asistau la concertul Carla's Dreams au avut nevoie de asistenţă medicală după ce li s-a făcut rău, dintre acestea patru fiind transportate la spital, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ, scrie Mediafax.

"Din cauza faptului că era un număr foarte mare de persoane într-un spaţiu foarte mic şi nu se mai putea asigura o eventuală evacuare în condiţii de siguranţă, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava" al judeţului Neamţ a dispus deplasarea la faţa locului a inspectorilor de prevenire pentru a efectua verificări suplimentare destinate siguranţei participanţilor. Din cauza apariţiei stărilor de leşin în rândul mai multor persoane, comandantul echipajului de pompieri aflat la faţa locului, plt.maj. Buţurcă Cătălin, împreună cu organizatorii au decis sistarea concertului. Echipajul de pompieri a colaborat foarte bine cu echipajul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, condus de dr. Albu Dorice, fiind asistate nouă persoane, dintre care patru au fost transportate la spital", se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ.

Potrivit sursei citate, inspectorul şef a dispus evacuarea ordonată a persoanelor, acţiune în care au colaborat efectivele ISU, forţele de jandarmi aflate la faţa locului şi reprezentanţii firmei de pază. 

Subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț a declarat, sâmbătă, pentru Agerpres, că managerul formației a depus o reclamație la Poliție în care sesizează organizarea deficitară a concertului.

'Nu a fost depusă nicio plângere privind vătămarea corporală. Am primit o reclamație din partea managerului trupei pe partea de organizare. Vom face verificări împreună cu cei de la ISU pentru a vedea dacă au fost nereguli și dacă este cazul săvârșirii vreunei infracțiuni. Polițiștii au asigurat evenimentul în afara clădirii și au intervenit doar pentru evacuarea participanților pentru a se evita orice altă situație neplăcută', a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

"Am oprit concertul din Piatra Neamţ. Temperatura imposibil de suportat pentru public, mai ales pentru copii. Mai multe persoane (inclusiv copii) care şi-au pierdut cunoştinţa. Vom acţiona legal. Oamenii au venit la un concert şi nu laşi, cu toate că legal nu este responsabilitatea noastră, Vă rugăm să ne scrieţi pe mara.ciama@globalrecords.com pentru asistenţă juridică gratuită în sensul acestui caz. De asemenea, vom sesiza toate organele competente pentru afaceriştii care au adus 2 (DOUĂ!!!!!) baxuri de 6 sticle de jumătate de litru chiar când au văzut prima persoană scoasă de ambulanţă din sala supraplină!", scriu reprezentanţii trupei pe Facebook.

De asemenea, reprezentanţii formaţiei îi roagă pe cetăţenii din Piatra Neamţ să se solidarizeze în acest caz, deoarece "putea fi mult mai grav".

O persoană comentează postarea trupei, scriind: "România nu a învăţat nimic din tragedia Colectiv...Să răspundă cei de la Piatra Neamţ că au înghesuit atâţia oameni într-un mall!".

"Am fost la Galleria Piatra Neamt să vă vedem. Din păcate organizarea a fost sub orice critică și ne pare rău că s-a încheiat așa. Haos total, nici nu se putea respira, o mare de oameni care se călcau în picioare. Dacă se întâmpla ceva nu puteam ieși de acolo. Nu trebuia să fie permisă organizarea concertului în interior. Ați luat o decizie corectă și sper să luați măsuri legale în acest sens", a spus o altă persoană.

 O tânără care a fost prezentă la concertul de la Piatra Neamţ scrie pe pagina de Facebook a trupei că a fost "un haos total", că nu se putea respira, fiind "o mare de oameni care se călcau în picioare".

"Şi noi am fost, dar când am văzut ce e acolo ne-a apucat groaza, nu ştiam pe unde să ieşim mai repede, îmi era frică să nu de dărâme tot mall-ul", comentează un alt utilizator al reţelei de socializare.

Reprezentantii Serviciului de Ambulanţă au refuzat să spună dacă şi câte persoane au fost ridicate, anunţă romaniatv.net.

Momentul în care concertul a fost întrerupt a fost filmat. 

 

O altă participantă la concert scrie pe reţeaua de socializare că evenimentul ar fi putut fi organizat în altă parte.

"Oameni fără scrupule....puteau organiza lejer concertul în altă parte,nu într-un spaţiu închis unde nu au capacitatea prevăzută pentru un concert..", spune aceasta.

În acest context, membrii trupei Carla's Dreams răspund că au depus deja plângere la Poliţie.

"S-a depus plângerea la Poliţie şi lucrăm asupra sesizărilor. Mâine o să facem toate interpelările necesare şi sesizările oficiale colective. Aşa ceva nu se iartă", susţin aceştia.

De asemenea, ei spun că din discuţia cu ofiţerul de serviciu al Politiei au înţeles că au fost mai multe sesizări şi că "la faţa locului erau reprezentanţi ai ISU".

"Convorbirea a fost înregistrată. Mâine verificăm datele", mai precizează membrii trupei.

Membrii formaţiei din Republica Moldova le mai transmit fanilor că vor lua măsuri pentru ca o nouă tragedie precum cea din Colectiv să nu se repete şi îi îndeamnă "să ia atitudine":

"Oraşul a rămas cum a fost. Dar voi, cei din oraş, ar trebui să luaţi atitudine. Vă vom oferi toate resursele necesare gratuit, doar fiţi solidari. Este vorba de cei care vă sunt vecini", afirmă membrii Carla's Dreams.

Ei mai spun că vor folosi "toate resursele" care le stau la dispoziţie "să se facă dreptate şi să răspundă cei responsabili".

Etichete: Carla's Dreams, concert, concert Carla's Dreams, oameni lesinati, piatra neamt, plangere politie, probleme concert, tragedie concert

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE