Mai mulți studenți israeleni acuză percheziții umilitoare pe un aeroport din RomâniaMai mulți studenți israelieni susțin că au fost interogați si controlați pe un aeroport din România de o firmă de securitate care lucra pentru compania Israir- doar pentru că vorbeau limba arabă.

Mai multi studenti israeleni, supusi la perchezitii umilitoare pe un aeroport din Romania
Mai mulți studenți israeleni, supuși la percheziții umilitoare pe un aeroport din România
Foto: captura youtube

Potrivit studentilor, citați de Times of Israel, membrii de origine araba din grupul de studenti au fost dusi intr-o camera separata pentru a fi interogati, in timp ce pasagerilor evrei li s-a permis continuarea procedurii de check-in. Unul dintre studentii evrei a reusit sa filmeze incidentul cu telefonul mobil, inainte ca un membru al firmei de securitate sa ii ceara sa opreasca filmarea, informeaza hotnews.com.

In cele din urma, studentilor arabi li s-a permis urcarea la bordul aeronavei, dar firma de securitate le-a interzis sa isi ia si bagajele cu ei. Acestea au ajuns in Israel 36 de ore mai tarziu.

"Ne-am simtit umiliti. Cei care vorbeam araba am fost dusi intr-o camera separata si am fost perchezitionati", a scris Badia Karem, unul dintre studenti, pe contul sau de Facebook.

Karem afirma ca a fost supus unei proceduri umilitoare de perchezitie corporala. El a adaugat ca atmosfera din camera era "foarte dificila".

Israir a emis un comunicat de presa dupa incident in care afirma ca nu are niciun control asupra procedurilor de control.

"In ceea ce priveste cursele companiei Israeli, procedurile de securitate sunt efectuate de o entitate externa care actioneaza la instructiunile responsabililor de securitate din Israel", a aratat compania.

Etichete: aeroport, percheziţii

0/1 COMENTARII
vlad
01 mai 19:45
+0
VOTURI
-0
Hm, dar de ce are compania aeriana proprii oameni intr-un aeroport din Romania?? Nu mi se pare normal

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE