Maia Morgenstern, directoarea interimară a Teatrului Evreiesc de Stat din BucureştiVineri, actriţa Maia Morgenstern a fost desemnată de către primarul general, Sorin Oprescu, să asigure conducerea interimară a Teatrului Evreiesc de Stat din Capitală.

Evenimentul a avut loc în această dimineaţă la sediul Teatrului Evreiesc, în prezenţa actorilor teatrului.

Primarul General a spus că numirea actritei la conducerea instituţiei reprezintă un prim pas pentru dezvoltarea Teatrului Evreiesc: ’’După pierderea maestrului Harry Eliad, încercăm să zâmbim în continuare şi să găsim modalităţile pentru a reaşeza Teatrul Evreiesc acolo unde îi este locul. Asta înseamnă să reuşim să reconstruim clădirea în care funcţionează şi să putem crea condiţiile necesare dezvoltării acestei instituţii. Îmi doresc să-i acordaţi Maiei şi colectivului toată încrederea, în aşa fel încât să redăm Teatrului Evreiesc rolul pe care-l merită. Alături de Maia, vă doresc să fiţi un colectiv unit în simţuri şi în gândire.’’, a declarat Sorin Oprescu.

Tot astăzi, Primarul Capitalei a anunţat că Primăria Municipiului Bucureşti va începe demersurile pentru schimbarea denumirii Teatrului Evreiesc: ’’Am primit propunerea de a schimba numele teatrului şi, cel mai probabil, acesta va purta numele maestrului Harry Eliad, cât mai curând posibil’, a arătat edilul-sef.

La rândul său, noul director al Teatrului Evreiesc, Maia Morgenstern a declarat: ’’Este extrem de importantă încrederea acordată şi vă mulţumesc pentru asta. Mă bizui pe forţele mele, însă am nevoie de ajutorul vostru, al tuturor. Fără ajutorul şi fără încrederea dumneavoastră sunt nimic. Vă asigur că suntem bogaţi, şi spun asta mai ales din punct de vedere spiritual. Colectivul acesta, cu tehnicieni extrem de puţini, incredibili, cu actori extraordinari, de vârste diferite, cu mentalităţi şi concepţii diferite, cu toţii suntem reuniţi de aceeaşi ambiţie. Avem nevoie de sacrificii, ambiţie, dorinţa de a face arta, de a face cultura, de a păstra tradiţiile, cultura şi moştenirea pe care am primit-o, pentru a construi un pod către modernitatea teatrului, către ceea ce înseamnă ambiţie, curaj, avangarda şi modalităţi noi de expresie artistică. Bizuindu-mă pe ajutorul vostru putem merge mai departe, pentru a continua ceea ce maestrul a creat, în echilibru, pentru respectul adevaratei valori’’.

Teatrul evreiesc din România are o tradiţie de circa 130 de ani. Din anul 1948, Teatrul Evreiesc din Bucureşti a devenit instituţie de stat.

Etichete: maia morgenstern, Teatrul Evreiesc de stat

0/1 COMENTARII
dinu
31 aug 21:14
+0
VOTURI
-0
http://www.myeconomist.info/laptop/tablete/

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE