Maidanezii mai scumpi decât bătrâniiIntretinerea si adaposturile cainilor maidanezi costa, anual, 43 milioane de euro, apreciaza prefectul Capitalei
Întreţinerea şi adăposturile câinilor maidanezi costă, anual, 43 milioane de euro, apreciază prefectul Capitalei

Legea maidanezilor va fi discutată în această săptămână, din nou, în plenul Camerei Deputaţilor, după ce, în luna iunie, a făcut cale întoarsă la Comisia de Administraţie Publică pentru a fi reanalizată. Dacă reglementarea va intra în vigoare, maidanezii vor putea fi etuanasiaţi numai dacă comunitatea va dori acest lucru, iar toate patrupedele din localitate, chiar şi cele din gospodăriile oamenilor, vor avea câte un cip în ureche.

"Săptămâna trecută am primit de la Administraţia Câinilor fără Stăpân o adresă din care reiese că întreţinerea unui maidanez costă 375 de lei pe lună. În aceste costuri întrând medicamentele, mâncare, curentul şi salariile angajaţilor de la adăposturi. Pentru bătrâni nu cheltuim atât de mult. Nu vă pot spune cât se alocă pentru bătrâni, pentru că angajaţii Direcţiei de Asistenţă Socială de la Capitală ne dau informaţiile care le convin", a declarat prefectul Atănăsoaei, citat de evz.ro, care a folosit ca exemplu cifra de aproximativ 40.000 de câini comunitari, aflaţi pe străzi, potrivit datelor centralizate de ONG-uri şi un cost mediu, lunar, de 375 de lei pentru un patruped.

În ultimii doi ani, cel puţin 24.000 de persoane au fost muşcate de câini.

Etichete: adăpost, batran, cost, intretinere, maidanez, Mihai Atănăsoaei, prefect

0/0 COMENTARII
sandu
21 sep 23:08
+0
VOTURI
-0

Sunt pentru strangerea lor de pe strazi.Apoi, daca "oamenii cu suflet" ce "ii iubesc enorm" nu se implica (adica sa dea bani si nu sa ii ia sia poi sa le dea drumul).....EUTHANASIERE

Sorin D
21 sep 13:45
+0
VOTURI
-0

Iubesc animalele,implicit cainii, imi sunt dragi si chiar am avut (de rasa) dar sunt foarte revoltat in privinta lasarii lor liberi pe strazi din diferite motive si nu neaparat ca sunt agresivi! Mizerie atat dupa ei cat si dupa cei care le dau de mancare (unii vecini coboara cu oala de ciorba) dar si zgomotului prin latrat care se face, atat ziua dar mai cu seama noaptea cand urla la stele dar si cand latra unul incep toti!Apoi punem la socoteala costurile...la ce bun! Cand am putea face altceva bun cu acei bani... Unora le place sa traiasca la bloc ca la tara dar au pretentia sa le spui orasenii! Sunt pentru eutanasiere! Ceausescu ai faceau sapun si nu mai urlau Ong-urile care bat campii ca sa spele bani.

Ioana Alexandra Ghinda
20 sep 10:42
+0
VOTURI
-0

Domnule Atanasoaei, problema cainilor maidanezi este arhicunoscuta, si in fiecare campanie electorala din ultimii 15 ani ati tot spus ca se va rezolva. Acum, cand suntem aproape de a avea un nou adapost, (dupa cel din Odai) blocati un nou proiect de interes public?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE