Capitala are de ieri hub aerian regional MULTIMEDIANoul terminal al aeroportului Henri Coandă trebuia să fie gata în noiembrie 2010, dar a fost dat în funcţiune abia ieri. Oficialii sperau anul trecut ca noul terminal să fie dat în folosinţă odată cu intrarea României în spaţiul Schengen. Panglica inaugurală a fost tăiată marţi de ministrul Administraţiei şi Internelor - Traian Igaş, ministrul Transporturilor - Anca Boagiu şi premierul Emil Boc. Dintre aceştia doar ministrul Internelor a vorbit in cadrul discursului de inaugurare despre zona de circulaţie liberă a UE. "Sunt increzator ca in 2011 atat Romania cat si Bulgaria vor intra in spatiul Schengen", a declarat acesta.


Clădirea, denumită Terminalul Finger, este de fapt o extindere a vechiului terminal de plecări. Proiectată în forma unei viori de un arhitect italian, specializat în aeroporturi, noul terminal face parte din faza a III-a de dezvoltare a Aeroportului „Henri Coandă" din Otopeni, principala poartă de intrare în ţară. "Este efortul unei intregi echipe care a facut din Aeroportul International "Henri Coanda" Otopeni un hub regional", a declarat la rândul său ministrul Tranporturilor, Anca Boagiu.(VEZI VIDEO)Detalii tehnice...


Terminalul are în total 16.600 de metri pătraţi, 24 de porţi de îmbarcare, dintre care 14 sunt dotate cu pasarele de îmbarcare-debarcare, 4 saloane de protocol şi 104 ghişee check-in. Valoarea investiţiei este de 60 de milioane de euro, iar capacitatea aeroportului va urca la 6 milioane de pasageri până în 2012.


Lucrările de modernizare a terminalelor de sosiri şi plecări au fost finanţate cu două credite bancare de la BRD şi BCR, contractate pe o perioadă de zece ani(VEZI VIDEO)


Etichete: Aeroportul Otopeni, inaugurare, promo, realitatea, terminal

0/0 COMENTARII
samael
30 mar 09:11
+0
VOTURI
-0

in primul rand, informatia ca aeroportul trebuia dat in folosinta in nov.2010 este complet eronata. termenul de predare al lucrarii a fost, inca de la inceputul constructiei, 29 martie 2011. in noiembrie 2010 s-a derulat o actiune de evaluare Schengen a frontierelor aeriene. test trecut cu brio de altfel. nici vorba de predarea terminalului in exploatare.

in al doilea rand, terminalul arata la fel de bine ca cele prezentate in film, ba chiar mai bine as putea spune, deoarece in film nu s-au putut prinde toate aspectele interioare (atat tehnice cat si operationale si de securitate).

A.
29 mar 22:29
+0
VOTURI
-0

De-aia nu putem face nimic in tara asta pentru ca noi in loc sa fim uniti nu stim decat sa ne injuram si sa ne jignim reciproc...mai bine v-ati maturiza toti; tigani sunt peste tot, la fel si criminali si violatori...Daca am inceta sa mai fim atat de rai unii cu altii poate am putea si noi sa facem ceva impreuna! Mai ganditi-va si la asta!

Dan
30 mar 06:34
+0
VOTURI
-0

NU !

de la mine
29 mar 20:46
+0
VOTURI
-0

si sunteti smecheri tare voi, bucurestenii, ca aveti aeroport, dar nu aveti cu ce sa ajungeti la el. altii au facut maglev pana la aeroport si voi mergeti cu trenul 1 ora pana la balotesti si de acolo cu autobuzul samd (e bn ca totusi ati trecut de stadiul de caruta). si pentru un bucurestean: daca ati iesi si voi la proteste am rezolva cv in tara asta. Dar voi acolo in buc. sunteti multumiti ca lucrati 12 ore pe zi in coroporatii si ca platiti rate la apartament in berceni si la megane pana la pensie si va permiteti o vacanta in bulgaria si va considerati impliniti. Ce uameni indobitociti! eu sunt convins ca daca ar fi descentralizare in romania voi ati muri de foame pentru ca nu produceti nimic, si atunci multinationalele s-ar muta in regiunile unde se si produce cv si sunt impozite mai mici. Pe lu nea nicu s-a incercat cv in genu: in oltenia era agricultura, deci era de mancare in magazine; si voi ati facut revolutie ca va era foame rau. acu dupa 20 de ani sunteti smecheri si nu veniti la proteste

Dan
30 mar 06:33
+0
VOTURI
-0

DA !

adrian
29 mar 17:27
+0
VOTURI
-0

asteptam si metroul sau tren pana la el

mihai
29 mar 20:53
+0
VOTURI
-0

tren e deja adi

Nicolae Ghilencea
29 mar 14:32
+0
VOTURI
-0

ar tebui facut si in craiova alt terminal,nu numai in bucuresti....

Ovidyou Amenti
29 mar 15:27
+0
VOTURI
-0

Desigur. Plus inca unu la Murighiol in Delta si altu la Petrila. Si sa nu uiitam desigur de Aeroportul international Scornicesti.

Sunteti penibili cu astfel de afirmatii. Otopeni nu este aeroportul Bucurestiului ci al Romaniei. Daca ai fi folosit si alte mijloace de transport inafara de autobuz ai fi inteles de ce este nevoie de un aeroport mare si modern in Bucuresti.

Deja am folosit mai mute cuvinte decat IQ-ul tau asa ca las-o asa. HAI STIINTA ! :)))

Un bucurestean
29 mar 17:40
+0
VOTURI
-0

Bai prazilieni sarantoci, voi veniti la Bucuresti doar in timpul protestelor (ca si moldovenii)cu autocarele. Primiti cate 50 de lei, tuica,3 mici si urlati ca vacile toata ziua prin fata Parlamentului. Doar nu te pomenisi ca vrei sa vii in B cu avionu????

Mihai Voiculescu
29 mar 11:21
+0
VOTURI
-0

Daca este ca in filmuletu de mai sus chiar arata foarte bine.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE