Majorarea indemnizaţiilor pentru mame ar putea fi AMÂNATĂ. Anunţul premierului CioloşLegea care majorează indemnizaţiile pentru mame nu se va aplica dacă nu vor fi găsite sursele de finanţare. Declaraţia îi aparţine premierului Dacian Cioloş, care a precizat că actul normativ se poate proroga dacă bugetul de stat nu va permite efectuarea acestei cheltuieli în limitele de deficit stabilite.

CONCEDIU MATERNITATE. 3.200 de lei indemnizatie de crestere a copilului pana la doi ani
CONCEDIU MATERNITATE. 3.200 de lei indemnizaţie de creştere a copilului până la doi ani

"Nu atacăm la Curtea Constituţională legea care majorează indemnizaţiile pentru mame. Dacă găsim surse financiare ne-o asumăm noi ca Guvern, dar o să vedem la rectificare. Până atunci, dacă nu o să găsim finanţare, nu o aplicăm", a anunţat Dacian Cioloş, marţi, în cadrul unei întâlniri cu jurnaliştii, la Palatul Victoria, scrie Mediafax

Întrebat cum va evita neaplicarea legii, premierul a invocat forma juridică care face posibil aceasta.

"Se poate proroga. Orice decizie se poate proroga aşa cum, în fiecare an, sunt legi care sunt prorogate", a spus Dacian Cioloş.

Şeful Guvernului a reiterat ideea că bugetul de stat a fost aprobat de Parlament cu un anume nivel al deficitului, iar Guvernul nu va ieşi din cadrul bugetar.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat în data de 30 martie proiectul de lege prin care se elimină plafonul maxim al indemnizației lunare pentru creșterea copilului și prin care se stabilește că indemnizația va fi acordată până când copilul împlinește doi ani.

Persoanele care timp de doi ani au realizat minim 12 luni venituri supuse impozitului beneficiază de concediu pentru creșterea copilului timp de doi ani și timp de trei ani pentru copilul cu handicap, după cum prevede unul dintre articolele acestui proiect de lege.

În inițiativa legislativă se mai prevede că indemnizația lunară pentru creșterea copilului este de 85% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni lucrate din ultimii doi ani, anterior datei nașterii copilului.

Indemnizația minimă nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe țară garantat, iar plafonul maxim, de 3.400 de lei, pentru indemnizația pentru creșterea copilului a fost eliminat.

Prevederile proiectului ar urma să intre în vigoare pe 1 iulie 2016. 

Etichete: dacian ciolos, indemnizatie crestere copil, indemnizatii mame, lege indemnizatie copil

0/1 COMENTARII
BAMSE
13 Apr 10:51
+0
VOTURI
-0
luati bani de la cumintenia pamantului NESIMTITILOR!!!!!!!!!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE