Cinema FAVORIT va fi dărâmat, iar noul centru cultural-construit de la zero. Cum va arăta FOTOCENTRUL CULTURAL FAVORIT (MALL CULTURAL FAVORIT). Centrul Cultural "Favorit" din Drumul Taberei urmează să fie construit "de la zero" pe amplasamentul actualului cinematograf "Favorit", imobilul fiind preluat de curând în administrare de Primăria Sectorului 6 de la RADEF. Noul mall cultural, aşa cum a fost denumit, va avea o sală de spectacole "versatilă" pentru teatru, cinema şi concerte cu o capacitate de 700 de locuri, concurând astfel cu marile săli de spectacole din Bucureşti. 

CENTRUL CULTURAL FAVORIT (MALL CULTURAL FAVORIT). Conform planurilor de construcţie a noului mall cultural, Centrul Cultural Favorit va fi dotat cu o sală de de spectacole "versatilă" pentru teatru, cinema şi concerte cu o capacitate de 700 de locuri şi o scenă de 120 mp, concurând astfel cu marile săli de spectacole ale Capitalei. Dedesubt, urmează să fie amenajată o zonă destinată orchestrei.

Sursa foto: arh. Radu Teacă

De asemenea, Centrul Cultural Favorit ar urma să aibă o sală de lectură-bibliotecă, cu acces liber la raft, două săli multifuncţionale de conferinţe, cu capacitatea de 50 de locuri fiecare, şi mai multe zone de alimentaţie publică cu bar şi cafenea. Foaierul sălii de spectacol se va desfăşura pe o suprafaţă de 450 mp, iar transportul vizitatorilor la etajele superioare se va face cu liftul. B365.ro a scris despre toate funcționalitățile Centrului Cultural European Favorit aici.  

CENTRUL CULTURAL FAVORIT (MALL CULTURAL FAVORIT). Noua clădire va beneficia de instalaţie de control acces şi antifurt, internet wireless, iar ecranul cinematografului va fi acţionat electric. În plus, spectatorii vor avea parte de efecte speciale cu fum şi ceaţă, plus un sistem surround de sonorizare în plafon şi pereţi. Sălile de conferinţe vor fi şi ele de ultimă generaţie, în dotări fiind incluse sisteme audio cu căşti wireless. Pereţii amovibili (mişcători) vor permite organizatorilor să dimensioneze sălile în funcţie de necesităţile clienţilor astfel încât, la spectacolele de mare anvergură, să poată fi suplimentat numărul de locuri. În plus, construcţia va fi prevăzută cu adăpost de apărare civilă, la subsol. Detalii despre structura organizatorică a clădirii găsiţi aici.  

Sursa foto: arh. Radu Teacă

Fosta glorie a cinematografiei româneşti va primi o nouă faţă. VEZI CUM VA ARĂTA 

Din vechea clădire a cinematografului "Favorit" nu va rămâne mare lucru, noua construcţie păstrând practic doar câţiva pereţi de legătură cu subsolul, după cum spune arhitectul Radu Teacă, cel care a conceput noul design al viitorului Centrul Cultural Favorit. 

"Imobilul, așa cum era el, nu merită să fie restaurat – nici ca funcționalitate, nici ca spații suplimentare pe care le presupune un centru destinat comunității. Nici structura veche a clădirii nu ar mai avea valoare, fiind realizată înainte de normativele din '77", a argumentat arhitectul Radu Teacă. Acesta a menţionat că, totuşi, e posibil să se păstreze vechea firmă a cinematografului, care va fi expusă în holul de primire al noului mall cultural.

Sursa Foto aarc.ro)

CENTRUL CULTURAL FAVORIT (MALL CULTURAL FAVORIT). Ecranul imens de pe fațata noii clădiri va afișa vechiul logo „Favorit".

CENTRUL CULTURAL FAVORIT (MALL CULTURAL FAVORIT).Costurile pentru amenajarea Centrului Cultural favorit se ridică la aproximativ 8 milioane euro, conform indicatorilor tehnico-economici ai proiectului, aprobaţi în anul 2012. 

CENTRUL CULTURAL FAVORIT (MALL CULTURAL FAVORIT). Planurile pentru construirea mall-ului cultural din Drumul Taberei datează din anul 2010, pe când primar era Cristian Poteraş (actualul edil fiind acum în închisoare pentru fapte de corupţie). În ultimii cinci ani, când s-a aflat în administrarea RADEF (Regia Autonomă a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor), iar primăria nu avea cum să facă investiţia, clădirea cinematografului Favorit s-a degradat tot mai mult, ajungând drept "casă" pentru câinii vagabonzi şi oamenii străzii. 

CENTRUL CULTURAL FAVORIT (MALL CULTURAL FAVORIT). Potrivit arhitectului Teacă, în prezent, se face actualizarea devizului general pentru lucrarea de construcţie a Centrului Cultural Favorit ce va fi demarată cât mai curând și care se va finaliza în circa trei ani. "Am vrut să fac un obiect care să sugereze anii '60, care să fie un punct de reper pentru cartier, care să rămână în conștiința celor din jur", a mai menţionat arhitectul Radu Teacă. 

Etichete: arhitect centrul cultural favorit, arhitect Radu Teaca, cinematograf Favorit, Drumul Taberei, Favorit, mall cultural favorit, realitatea, Sectorul 6

0/6 COMENTARII
Dinun
11 oct 17:16
+0
VOTURI
-0
Cu parcarea aia bună, de la subsol, nu se face nimic ?!?
Marian
30 sep 19:50
+0
VOTURI
-0
Legea spune ca cinematografele preluate trebuie sa fie reabilitate. Proiectul asta nu respecta legea.
Cris
30 sep 18:12
+0
VOTURI
-0
Constructie monstruoasa lipsita de feng-shui, din banii prostilor care platesc taxe in sectorul ala, dar uita sa iasa in strada, cand ii zgarie pe ficatzi... astfel de constructii.

Cu noroaiele din soseaua Ghencea ce ati facut fraierilor? Parca anul trecut erati in strada pentru soseaua aia... ce rahat ati rezolvat ??? Cat va mai suporta pamantul cu primarul ala cu tot? Macar, in alte sectoare, de pe urma hotilor se mai vede ceva.
Initiativa Favorit
30 sep 15:17
+0
VOTURI
-0
Ce surse citati cand spuneti ca centrul cultural va fi construit „de la zero”? V-am ruga frumos sa mentionati sursa citatelor cu spusele arh Radu Teaca, precum si sursa fotografiei cu firma cinema Favorit - anume, „Initiativa Favorit”, pagina de facebook a grupului de cartier cu acelasi nume. Multumim!
ggg
30 sep 14:56
+0
VOTURI
-0
e acustica ... ce e aia ... macar sa nu ploua ....
vlad
30 sep 12:12
+0
VOTURI
-0
Nene, poate la sala asta aduc si ei un specialist in acustica atunci cand o s-o proiecteze!! ca sa nu se intample de exemplu ca la Arena Nationala. Unde trebuiau sa se organizeze toate concertele din Bucuresti, insa din cauza acusticii este imposibil.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE