Mall-ul ParkLake funcţionează pe generatoare de curent electricParkLake, mallul de 70.000 mp în care portughezii de la Sonae Sierra şi irlandezii de la Caelum Deve­lop­ment au investit 180 mil. euro, funcţionează în prezent cu aju­torul generatoarelor de curent electric, în condiţiile în care reţeaua existentă nu poate acoperi consumul necesar, iar pentru a autoriza o conexiune la reţeaua de mare putere, dezvoltatorii au aşteptat mai bine de un an şi jumătate OK-ul italienilor de la Enel, scrie zf.ro.

Mall-ul ParkLake functioneaza pe generatoare de curent electric
Mall-ul ParkLake funcţionează pe generatoare de curent electric

Dăm peste 1.000 de euro pe combustibil pe zi pentru generatoare", a recunoscut Ingo Nissen, managing director al Sonae Sierra, dezvoltatorul celui mai nou mall.

Proiectul ParkLake este anunţat de nouă ani şi în construcţie de doi ani, iar situaţia absurdă arată cât de greoaie şi birocratice sunt procedurile de co­nectare la reţeaua de curent electric administrată de italienii de la Enel în Bucureşti, dar şi investiţiile insuficiente în reţea care să permită accesul unor mari consumatori, afirmă specialiştii.

CITEŞTE ŞI AFI Palace Cotroceni se extinde şi va fi cel mai mare mall din România

Dezvoltatorul mallului din cartierul Titan al Capitalei a pornit genera­toarele de curent electric pentru a susţine centrul comercial, în condiţiile în care aprobarea a venit prea târziu din partea Enel, iar conexiunea la reţeaua de mare putere se va face în umătoarele săptămâni.

Din păcate suntem nevoiţi să utilizăm generatoare pentru ca mallul să funcţioneze în parametri. Nu folosim non-stop generatoare, însă, în faţa ParkLake, pe Liviu Rerebeanu, nu există suficientă energie electrică disponibilă de la Enel pentru a susţine întregul mall la 20 kV (tensiune de transport - n. red.). De aceea trebuie să construim o staţie de transformare şi să aducem o tensiune de 110 kV la ParkLake tocmai de la staţia de la Dudeşti. Suntem nevoiţi astfel ca cel puţin două săptămâni sau cel mult două luni să funcţionăm şi cu ajutorul generatoarelor. Noaptea avem su­ficientă putere din reţea", a spus Ingo Nissen.

Etichete: mall Park Lake, park lake plaza, parklake

0/4 COMENTARII
Cris
06 Sep 07:05
+0
VOTURI
-0
Mi se pare penibil, sa construiesti un mall cat China, apoi sa-l alimentezi cu energie electrica din generatoare care fac un zgomot imens si scot fum in draci. Dar, asa e la romani.
Andrei
05 Sep 15:54
+0
VOTURI
-0
Problema e ca generatoarele polueaza in draci. Bai ParkLake dupa conectare migrati la DigiEnergie :))
Vlad
05 Sep 14:49
+0
VOTURI
-0
@Gogu .... asa este la deschideri, puhoi de lume. Cat de mare e AFI, cat de mare e parcarea si tot se intampla la fel in weekenduri in primii ani. Asta e situatia.

Cat despre articol... este ridicol!! Aici nu vorbim de birocratia statului la care ne asteptam toti. Este ENEL, companie privata, cum e posibil asa ceva??? Statul ar trebui sa inceapa sa-i amendeze pentru treaba asta, pt ca intarzieri de tipul asta ingreuneaza dezvoltatorii imobiliari, dezvoltarea afacerilor pana la urma. De ce sa toleram situatia??? Nu ca mi-ar fi mila de un mall din parc, dar asa e normal
Gogu
05 Sep 11:12
+0
VOTURI
-0
cei de la Park Lake au gandit Intrarile si iesirile din parcarea subterana ca un culoar al mortii... stramte, inguste, neluminate si prafuite... nu ai loc nici sa faci la dreapta cand cobori...e un zid in fata... sambata coada era de la -2 pana la iesire...unde trebuia sa cedezi trecerea la pietoni, la masini. etc. BATAIE DE JOC LA ADRESA VIZITATORILOR...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE