Malta - o țară mică, dar cu un pașaport puternicMalta e considerata printre tarile de elita, atunci cand vine vorba despre grupul statelor care acorda cetatenia in urma unei investitii. Tulburarile politice din zona Orientului Mijlociu, din Nordul Africii, restrictiile la care sunt supusi oamenii de afaceri chinezi, toate acestea au facut ca in ultimii ani tot mai multe persoane cu un anumit nivel de prosperitate financiara sa fie atrase de cea de a doua cetatenie, care se obtine in urma unei investitii majore.

Malta
Malta

Malta aplica acest mecanism si este un veritabil succes. Autoritatile malteze primesc un numar record de solicitari. Sigur ca nu le accepta pe toate. Dimpotriva, fac o selectie drastica. Regimul este foarte strict, iar verificarile dureaza mult si se desfasoara inclusiv la nivel international. Dar tocmai faptul ca Malta e foarte selectiva e un avantaj in ochii multora dintre solicitantii de cetatenie in schimbul investitiilor.

Malta, prezentare generala

Potrivit organismelor financiare internationale, Malta este clasificata ca fiind economie avansata. Este o tara mica, foarte bine legata geografic de Europa si de alte zone ale lumii. Din 2004 e membra a Uniunii Europene si, cu toate ca e un stat mic, are o importanta strategica la nivel global, atat din punct de vedere politic, cat si financiar. Limbile oficiale sunt malteza si engleza.

Cum functioneaza sistemul maltez de cetatenie in urma investitiilor

Banii sunt o conditie, dar nu singura pentru a obtine pasaportul maltez. Pot solicita cetatenie malteza persoanele de peste 18 ani, care au un cazier juridic curat, nu sunt supuse sanctiunilor internationale si nu figureaza ca avand legaturi cu crima organizata. Din punct de vedere financiar, investitia minima pentru a primi pasaportul maltez se ridica la 650.000 de euro. Banii trebuie donati unui fond guvernamental special. In plus, solicitantul celei de a doua cetatenii trebuie sa-si cumpere o locuinta de minimum 350.000 de euro ori sa-si inchirieze una, dar chiria nu poate fi mai mica de 16.000 pe an, iar contractul sa fie pe 5 ani. Potrivit citizenships.com, pretul imobiliarelor din Malta creste in ritm sustinut, deci investitia devine rapid profitabila. Proprietatea cumparata poate fi vanduta dupa 5 ani, fara ca cel ce a obtinut cetatenia in urma unei investitii sa fie afectat in vreun fel. Strainii care vor sa primeasca pasaport maltez trebuie sa cumpere si obligatiuni guvernamentale de 150.000 de euro sau mai mult. Maltezii nu dau cetatenie prin investitie decat dupa o perioada de rezidenta de 12 luni. Alte costuri sunt legate de asigurarea medicala (e nevoie de asigurare medicala recunoscuta la nivel international, in valoare de cel putin 50.000 de euro) iar pentru membrii familiei – sot, sotie, copii – se platesc taxe separate: 5.000 pentru fiecare dintre ei.

Pasaportul maltez – calatorii aproape pe tot globul, fara viza

Fiindca Malta e membra a spatiului de libera circulatie, Schengen, posesorii pasapoartelor malteze circula fara sa fie nevoiti sa treaca de controalele la frontiera in tarile UE parte din Schengen, plus Norvegia, Islanda, Elvetia si Liechtenstein. Unul dintre atuurile pasaportului maltez e si posibilitatea de a calatori in Statele Unite si in Canada, fara viza turistica.

Malta este prima tara din Uniunea Europeana care a aplicat mecanismul cetateniei in schimbul investitiilor si este considerata de catre executivul comunitar – Comisia Europeana – ca avand cel mai bun sistem in acest sens.

Etichete: malta, pasaport, pasaportul maltez, țară

0/5 COMENTARII
Nume*
17 mar 05:14
+0
VOTURI
-0
Houston gratis levering og returnering – super fodboldtøj på nettet – velkommen på zalando.dk Fodboldtrøjer Online.
Arlen
Nume*
15 mar 07:15
+0
VOTURI
-0
Dino upptäck det nya fc bayern münchen fotbollströja(med hemma tröja,
borta tröja och tredje tröja)handla fotbollströjor barn, manliga Matchtröjor-Fotboll,
dam fotboll kläder och Loree
Nume*
13 mar 04:21
+0
VOTURI
-0
Linda norske største utvalg av billige fotballdrakter og fotballdrakter barnkan du finne et stort utvalg av klubbdrakter og landslagsdrakter, fotballdrakter med trykk fotballdrakter barn. Clari
Nume*
04 dec 23:47
+0
VOTURI
-0
fodboldtrøjer med tryk Bess KaraCall PSG Trøje Børn DortheaH NewtonJe Bess
Nume*
04 dec 18:41
+0
VOTURI
-0
Fotballdrakter barn Hellen Nicholes PSG Drakt GlenFrid LorrineR Hellen

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE