Mama unei tinere care şi-a pierdut viaţa la #COLECTIV: "Spitalele sunt niște văcuțe bune de muls"Ruxandra Geambașu, mama tinerei Ioana Gemabașu, care și-a pierdut viața în tragedia din Clubul Colectiv, spune că managerii de spitale sunt obligați ca, pe durata mandatelor lor, să scadă numărul cazurilor pacienților cu infecții nosocomiale.

Tragedia de la #Colectiv
Tragedia de la #Colectiv
Foto: flux24.ro

#COLECTIV. "În planul de mangement pe care îl face orice candidat la funcția de manager unul din obiectivele pe care trebuie să le îndeplinească în cei doi ani cât durează mandatul de manager, pe care-l acordă primarul - vedeți, toată lumea e supărată pe Ministerul Sănătății, dar majoritatea spitalelor sunt în subordinea autorităților locale, iar primarii sunt cei care numesc managerii de spital, după criterii despre care putem să discutăm -...

Deci, în momentul în care candidatul se prezintă cu planul de management la examenul pe care îl dă în condițiile legi, unul dintre indicatori este scăderea procentului de infecții intraspitalicești. Imaginați-vă ce aberație este, dar este scrisă, este bătută în cuie și trebuie respectată, pentru că la un moment dat, după terminarea mandatului, dacă nu a scăzut de la 1% infecțiile spitalicești la 0,7%, acest lucru poate fi folosit și nu i se mai prelungește mandatul. Ori, spitalele sunt niște văcuțe bune de muls, inclusiv în condițiile de azi", a explicat Ruxandra Geambașu, medic chirurg, la Realitatea TV.

"Infecțiile intraspitalicești... mentalitatea românească este că sunt un lucru rău. De fapt, un spital unde nu există infecții intraspitalicești, este un spital unde nu se lucrează. Pentru că e neverosimil: într-un loc unde sunt oameni bolnavi - și oamenii sănătoși au microbi pe ei -... Dar e vorba de microbii patogeni, cei de care se sperie, și pe bună dreptate... Iar dacă apar microbi din aceștia în spitalele din străinătate se ajunge și la închiderea secțiilor, până la abandonarea lor. Adică nu te lupți cu bacteriile aceste care rezistă la antibiotice și dezinfectante", a mai spus medicul.

Pe 30 octombrie, în clubul bucureștean Colectiv, unde trupa Goodbye to Gravity susținea concertul de lansare a noului album, a izbucnit un incendiu puternic.

Bilanțul celor decedați se ridică la 64, dintre care 27 au murit în incendiu, 25 în spitalele din țară și 12 în străinătate.

Etichete: #Colectiv, Ruxandra Geambașu, spitale #COLECTIV

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h