Managerii spitalelor din Capitală, obligaţi să depună Planul Alb pentru managementul incidentelorSPITALE BUCUREŞTI. Managerii celor 19 spitale aflate în administrarea Primăriei Municipiului Bucureşti au obligaţia de a întocmi Planul Alb pentru managementul incidentelor cu victime multiple şi de a-l depune la Direcţia de Sănătate Publică, potrivit Dispoziţiei emise de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului de Interne, la 30 decembrie 2016, precizează reprezentanţii Primăriei Capitalei.

Planul alb
Planul alb

SPITALE BUCUREŞTI.Anunţul a fost făcut miercuri, de Turkes Ablachim, directorul medical interimar al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) în cadrul unei întâlniri a managerilor şi directorilor medicali ai celor 19 spitale cu primarul Capitalei, Gabriela Firea.

"Şedinţa a avut ca scop stabilirea unui plan de măsuri pentru ca în perioada imediat următoare să fie demarat un amplu proces de reorganizare şi modernizare a sistemului de sănătate din Bucureşti. În acest sens, primarul Capitalei a facut apel la managerii de spitale să ia toate masurile necesare pentru igienizarea, renovarea şi eventuala extindere a spitalelor, pentru ca, ulterior, acestea să fie dotate şi echipate corespunzător", arată reprezentanţii municipalităţii, potrivit news.ro.

În ceea ce priveşte dotările care urmează să fie făcute în cele 19 spitale, Gabriela Firea a cerut definitivarea inventarului cu toate aparatele necesare, astfel încât Administraţia Spitalelor să poată demara procedura de achiziţie.

SPITALE BUCUREŞTI. "Nu putem trece la dotări, până nu facem curăţenie. În acest sens, trebuie să tratam cu mare responsabilitate raportul infecţiilor intraspitaliceşti. De asemenea, intră în responsabilitatea dumneavoastră să evaluaţi fluxul medical, secţiile în care sunt prea mulţi pacienţi şi să dispuneţi extinderea acestor secţii pentru ca pacienţii să nu aştepte prea mult", le-a mai spus Firea managerilor de spitale.

Primarul Capitalei a menţionat că, împreună cu Ministerul Sănătăţii, va încerca să găsească soluţii pentru rezolvarea problemelor legate de lipsa de personal.

La rândul său, directorul ASSMB, Răzvan Niţu, a precizat că în condiţiile fundamentării bugetului pentru 2017, este necesară o atenţie sporită în ceea ce priveşte execuţia bugetului, urmărind ca banii alocaţi să fie cheltuiţi în integralitate.

Pentru spitalele cu lucrări în derulare, s-a cerut o verificare atentă a constructorilor, "în aşa fel încât cheltuirea banilor publici să fie justificată", mai arată reprezentanţii Primăriei Municipiului Bucureşti.

Etichete: alb, Bucureşti, planul alb, spital, spital bucuresti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE